Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!


Νο 95: Μπράιτον, Αγγλία

Ευρύτερα γνωστό με το ψευδώνυμο «London by the sea», δηλαδή το παραθαλάσσιο Λονδίνο, το Μπράιτον είναι μια γραφική πόλη, λιγότερο από 50 μίλια νότια του Λονδίνου, στην κομητεία του East Sussex.

Στην πραγματικότητα αποτελεί έναν συνδυασμό πολλών πόλεων, κάτω από μία στέγη, συμπεριλαμβανομένων των Hove, Worthing, Shoreham-by-sea, Saltdean, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης του Μπράιτον.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς στη Βρετανία, ενώ το ψευδώνυμο του προέρχεται από το γεγονός ένας μεγάλος αριθμός, από όσους αποτελούν την ελίτ του Λονδίνου, επιλέγουν να ζήσουν εδώ και όχι στην πόλη, ενώ και πολλοί εργαζόμενοι του Λονδίνου μένουν εδώ.

Η «ζωντανή» παραλία του Μπράιτον κατακλύζεται από ντόπιους και τουρίστες, αποτελώντας αναμφισβήτητα το hotspot της πόλης. Από την δημοφιλή ακτή Brighton Beach στο Brighton Pier, το West Pier ή την περιοχή που είναι γνωστή ως North Laine, υπάρχουν πολλά να κάνετε κατά μήκος της παραλίας.

Υπάρχει ακόμα ένα καθορισμένο τμήμα γυμνιστών στην παραλία, ενώ η πόλη διαθέτει επίσης μια από τις πιο δραστήριες κοινότητες ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην περιοχή Kemptown.

Δείτε ακόμα τη μαρίνα, τη γκαλερί τέχνης Fabrica, το Μουσείο Brighton and Art Gallery ή το Βασιλικό Θέατρο και αν είστε τυχεροί θα συμμετάσχετε σε κάποιο από τα φεστιβάλ, που διοργανώνονται στην πόλη όλο το χρόνο. Το πιο διάσημο είναι το Brighton Festival, που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών στη Βρετανία, μετά το φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!