Με αναφορές στη χθεσινή ημέρα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, καθώς και στη σημερινή ξενάγηση του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ακρόπολη, τροφοδοτήθηκαν θεσμικοί λογαριασμοί των ΗΠΑ στα social media. Ο Λευκός Οίκος, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter (@WhiteHouse), παρέθεσε τη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον ελληνικό λαό για την ανθρώπινη ανταπόκρισή του απέναντι στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση». Επίσης, ανέφερε στους 12.5 εκατ. ακολούθους του ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αισθάνεται υπερήφανος που η Ελλάδα προσμετράται ως ένας από τους πιο κοντινούς συμμάχους και στους καλύτερους φίλους, ενώ χρησιμοποιεί τις λέξεις «Καλησπέρα» και «Ευχαριστώ» στα greeklish («Kalispera», «Efharisto»).

Σε επόμενα tweets ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου συνεχίζει με τις δηλώσεις του Μπ. Ομπάμα: «Δεν μπορούμε απλά να δούμε τη λιτότητα ως στρατηγική» και «Οι ιδέες της αρχαίας Ελλάδας βοήθησαν να εμπνευστούν οι ιδρυτές της Αμερικής υιοθετώντας τη δημοκρατία». Νωρίτερα γίνεται retweet η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Καλωσορίζω θερμά στην Αθήνα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Μία συνάντηση με μεγάλη σημασία για τη χώρα και την Ευρώπη». Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (@NSC44) αναφέρει ότι οι ΗΠΑ υπολογίζουν την Ελλάδα ως ένα δημοκρατικό και σταθερό μέλος της ευρωατλαντικής οικογένειας, έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, και κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανάρτησε τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα στο Twitter. Ένα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ένα από την περιγραφή του Ναού της Αθηνάς και ένα μπροστά στο Ερέχθειο.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt (@GeoffPyatt) ανάρτησε στο Twitter το πλαίσιο των δεδομένων πάνω στα οποία οι δύο χώρες συζητούν. Εξάλλου, δημοσίευσε φωτογραφία όπου εμφανίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα ανάμεσα σε γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές.

Η Susan Rice (@AmbassadorRice), σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρώην πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, προτρέπει: «Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας, όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που το έχουν ανάγκη». Δηλώνει, επίσης, χαρούμενη που επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά και ότι «οι δημοκρατικές αξίες που μοιραζόμαστε είναι το θεμέλιο της συνεργασίας μας».