Απίθανος ρομποτικός σκύλος σέρνει αεροπλάνο… 3 τόνων

Το HyQReal σε έναν πραγματικό άθλο της τεχνολογίας για την επόμενη μέρα


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
8:15
17/07/2019
Απίθανος ρομποτικός σκύλος σέρνει αεροπλάνο… 3 τόνων
1
loading

Το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας πέτυχε πρόσφατα ένα αδιανόητο κατόρθωμα στην επικράτεια της ρομποτικής.

Κατασκεύασε ένα τετράποδο ρομπότ ικανό να τραβά ένα αεροπλάνο 3.300 κιλών για περισσότερα από 10 μέτρα. Το HyQReal είναι το τελευταίο δείγμα μιας μακράς σειράς από τετράποδα υδραυλικά ρομπότ που φτιάχνει από το 2007 το ερευνητικό ινστιτούτο, διαθέτοντας πλήρη κινητική αυτονομία, ασύρματη επικοινωνία, αλλά και πολύ μεγαλύτερα επίπεδα αξιοπιστίας και ενεργειακής απόδοσης.

Το ρομποτικό σκυλί έχει δύο υπολογιστές για την καλύτερη λειτουργία, αλλά και δέρμα καμωμένο από κέβλαρ, πλαστικό και φάιμπεργκλας. Έχει φτιαχτεί για να πάει εκεί όπου κανένα ανθρώπινο όχημα δεν μπορεί, απαντώντας γρήγορα και αποτελεσματικά σε επείγουσες καταστάσεις, φυσικές καταστροφές και διασωστικές προσπάθειες.

«Το τράβηγμα του αεροπλάνου μάς επέτρεψε να επιδείξουμε τη δύναμη του ρομπότ, την αυτονομία αλλά και τον βέλτιστο σχεδιασμό του. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν», είπε ο επικεφαλής του project στο Dynamic Legged Systems, Claudio Semini.

Το ρομπότ είναι σε μέγεθος γραφείου και ζυγίζει 130 κιλά…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Αυτό και μωρό παιδί μπορεί να το κάνει που λέει ο λόγος. Βάλτε μια μοίρα ανηφορική κλίση και καθίστε να δούμε τι θα γίνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει