Η Huawei πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια των νέων της κινητών τηλεφώνων, Mate 20 και Mate 20 Pro και το newsbeast.gr βρέθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο της παρουσίασης τους στη φαντασμαγορική εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο ExCel. Η κινεζική εταιρεία περνάει σε νέα διάσταση τον όρο «smartphone», καθώς η Τρίτη 16 Οκτωβρίου αποτελεί την ημερομηνία ακόμη πιο δυναμικής εισόδου σε μια νέα εποχή, αυτής των intelligent phones.

Αποστολή του newsbeast.gr στο Λονδίνο, Βαγγέλης Κύρκος

Η κίνηση-ματ της Huawei έγινε με την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης επάνω στον επεξεργαστή Kirin 970, για να λύσει με αυτόν τον τρόπο αρκετά σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά της ταχύτητας και της ασφάλειας. Έτσι, έφερε και τη μεγαλύτερη εξέλιξη των τελευταίων ετών στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας.

Η σημερινή παρουσίαση από τον CEO- Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei, Richard Yu, αποκάλυψε τις τρομερές δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης που διαθέτει η νέα σειρά, όπως η ίδια η εταιρεία είχε αφήσει να εννοηθεί από το πρώτο teaser video. Οι λειτουργίες αυτές αναδεικνύουν τις φωτογραφικές δυνατότητες του κινητού, το οποίο έκανε βήματα μπροστά σε σχέση με το P20 Pro, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.

Η Huawei στηρίζει την καμπάνια της για τη σειρά Mate 20 και Mate 20 Pro στο μήνυμα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι κάτι… μαγικό και βεβαίως απειλητικό, που θα έχει ως σκοπό να μας αντικαταστήσει ή να υποκλέψει την προσωπικότητά μας, αλλά έχει ως στόχο να προσπαθεί να κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη. Άλλωστε, πρόκειται για έναν κλάδο της πληροφορικής, που εξελίσσει προγράμματα τα οποία μπορούν να λύσουν προβλήματα πολύ πιο εύκολα για λογαριασμό των ανθρώπων. Οι αλγόριθμοι AI μαθαίνουν να επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα, να καταλαβαίνουν τη γλώσσα ή ακόμη και να μιμούνται την ανθρώπινη λογική.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη υπάρχει μέσα στους αλγόριθμους αναζήτησης της Google, στις προτάσεις αγορών που σας κάνει η Amazon γνωρίζοντας τις προτιμήσεις σας, ή ακόμη και στη δορυφορική σας πλοήγηση όταν σας προτείνει τη συντομότερη και χωρίς κίνηση διαδρομή. Τη βρίσκουμε ακόμη μέσα στο software των τραπεζών και αποφασίζει για τις αιτήσεις δανείων, βοηθάει στη μετάφραση κειμένων, στην αναγνώριση προσώπων, στα κοινωνικά δίκτυα ακόμη και σε διάφορα παιχνίδια. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτός ο κλάδος της πληροφορικής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Οι τέσσερις νέες συσκευές… Ανώτερης Νοημοσύνης

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τη νέα σειρά της Huawei στα κινητά τηλέφωνα… Εξοπλισμένη με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) Kirin 980, τον πρώτο στον κόσμο mobile επεξεργαστή στα 7nm, προσφέρει πρωτόγνωρη εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης on-device, αλλά και αποκλειστικές καινοτομίες.

Συγκεκριμένα:

 • Τριπλή Leica κάμερα με Ultra Wide Angle φακό και κινηματογραφικές λειτουργίες video ενισχυμένες με AI
 • Διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU)
 • Αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος επάνω στην οθόνη
 • Λειτουργία Huawei SuperCharge για ταχύτατη φόρτιση στα 40W και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης συμβατών συσκευών (Wireless Reverse Charging) και τέλος
 • Το περιβάλλον χρήσης EMUI 9.0 βασισμένο στο λειτουργικό Android P.

Η σειρά Huawei Mate 20 Series περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συσκευές: Τις Huawei Mate 20, και Huawei Mate 20 Pro στις 6,39 ίντσες και τις Huawei Mate 20 X στις 7,2 ίντσες και το PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS στις 6,53 ίντσες.

«Τα smartphones παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο. Η σειρά Huawei Mate 20 Series είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της -ένας σύντροφος (mate) των καταναλωτών, που τους συνοδεύει και τους δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια πλούσια, πιο γεμάτη ζωή με ανώτερη νοημοσύνη, απαράμιλλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και κάμερα υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Richard Yu, Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei.

Ta χαρακτηριστικά της σειράς Huawei Mate 20 Series που την κάνουν μοναδική:

 • Ο πανίσχυρος οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 980 επιταχύνει καθημερινές εφαρμογές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.
 • Η νέα Τριπλή Κάμερα Leica με τον Ultra Wide Angle φακό απαθανατίζει τοπία με μία ευρυγώνια προοπτική και έμφαση στη λεπτομέρεια.
 • Εξαιρετικές λήψεις macro σε απόσταση έως και 2,5cm από τον φακό.
 • Κινηματογραφικά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει video κινηματογραφικών προδιαγραφών.
 • Κορυφαία χωρητικότητα μπαταρίας προσφέροντας στους χρήστες περισσότερη από μία ημέρα εντατικής χρήσης.
 • Κορυφαίες τεχνολογίες φόρτισης που επαναφορτίζουν τη συσκευή ταχύτατα ενσύρματα και ασύρματα.
 • Η λειτουργία Wireless Reverse Charging για ασύρματη φόρτιση συμβατών συσκευών από το Huawei Mate 20 Pro.

Κορυφαίες Τεχνολογικές Καινοτομίες

Το SoC στον πυρήνα των smartphones παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και στην επάρκεια της συσκευής. Κατασκευασμένο με τον προηγμένο επεξεργαστή 7 νανομέτρων, ο Kirin 980 ενσωματώνει 6,9 δισεκατομμύρια τρανσίστορς σε μια επιφάνεια μόλις 1 τετραγωνικού εκατοστού.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του Kirin 970, ο Kirin 980 είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 75% πιο ισχυρό, κάρτα γραφικών πιο ισχυρή κατά 46% και μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο ισχυρή κατά 226%. Επιπλέον, η αποδοτικότητα των επιμέρους μονάδων έχει επίσης αυξηθεί: ο επεξεργαστής είναι κατά 57% πιο αποδοτικός, η κάρτα γραφικών πιο αποδοτική κατά 178% και η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο αποδοτική κατά 182%.

Ο Kirin 980 αποτελεί το πρώτο chipset που ενσωματώνει πυρήνες βασισμένους στον Cortex-A76, που είναι 75% πιο ισχυροί και 58% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Το chipset είναι σχεδιασμένο με μια καινοτόμο διάταξη τριών επιπέδων και περιλαμβάνει:

 • 2 πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76,
 • 2 πυρήνες μεσαίου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76,
 • 4 πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A55.

Αυτό παρέχει στον επεξεργαστή την ευελιξία να κατανέμει τις επεξεργαστικές απαιτήσεις στους κατάλληλους πυρήνες προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις απαιτήσεις των εφαρμογών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση του SoC και ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που ενσωματώνει διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU) χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη εξασφαλίζει υψηλότερη επεξεργαστική δύναμη ικανή να υποστηρίξει όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με αυτή.

Το Huawei Mate 20 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κατεβάσουν αρχεία σε ταχύτητες έως και 1,4Gbps. Υποστηρίζει επίσης ταχύτερη σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi -ένα video μεγέθους 2GB χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να κατέβει. Η ναυαρχίδα της εταιρείας υποστηρίζει επίσης τεχνολογία dual-band (L1+L5) GPS, ενώ η τεχνολογία AI GPS Satellite Selection ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών.

Επιπλέον, το Huawei Mate 20 X προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, από γραφένιο και vapor chamber. Το νέο πρωτοποριακό σύστημα ψύξης δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να θέσει σε πλήρη ισχύ τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή (CPU) και της κάρτας γραφικών (GPU) και να τρέξει παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά χωρίς όμως να παρουσιαστεί αξιοσημείωτη αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής.

Νέοι Τρόποι Λήψης Φωτογραφιών

Η σειρά Huawei Mate 20 Series αξιοποιεί την κορυφαία κάμερα smartphone της αγοράς και την εξοπλίζει προσθέτοντας έναν Ultra Wide Angle φακό της Leica, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να πραγματοποιούν ευρυγώνιες λήψεις και να ανεβάζουν επίπεδο στα video τους, μετατρέποντάς τα σε κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Το νέο σύστημα κάμερας υποστηρίζει λειτουργία macro photography, που αιχμαλωτίζει θέματα σε απόσταση από τον φακό έως και 2,5 εκατοστά με απαράμιλλη όμως ευκρίνεια. Η προσθήκη του φακού Ultra Wide Angle και της υποστήριξης macro συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά της Τριπλής Κάμερας Leica, μετατρέποντάς τη σε μια πραγματικά all-round κάμερα, έτοιμη να απαθανατίσει κάθε στιγμή δράσης.

Στη σειρά Huawei Mate 20 Series θα βρει κανείς και το AI Cinema Mode. Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η σειρά Huawei Mate 20 Series μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Η λειτουργία AI Spotlight Reel αναγνωρίζει αρχεία βίντεο με κοινό ύφος και δημιουργεί αυτόματα μια νέα μονταρισμένη εκδοχή διάρκειας 10 δευτερολέπτων, εξ’ ολοκλήρου από τα επιμέρους στιγμιότυπα.

Τόσο το Huawei Mate 20 Pro όσο και το PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS υποστηρίζουν λειτουργία 3D Face Unlock. Η λύση επικυρώνει άμεσα και με ασφάλεια χρήστες μέσα σε 0,6 δευτερόλεπτα με εσφαλμένο ποσοστό αποδοχής κάτω του 1/1,000,000. Αξιοποιώντας το 3D Depth Sensing Camera System που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των συσκευών, οι δύο συσκευές μπορούν να διαβάσουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά προσώπου ενός θέματος και να αναγνωρίσουν ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες. Εκτός από την αναγνώριση του χρήστη, αυτή η σειρά από αισθητήρες βοηθά και στη λειτουργία του portrait beautification οδηγώντας σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Τεχνολογία Εξαιρετικά Ταχείας Φόρτισης

Σχεδιασμένη για να προσφέρει κορυφαία παραγωγικότητα, η σειρά Huawei Mate 20 Series προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να τροφοδοτεί με ενέργεια τους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Huawei Mate 20 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4.000mAh, ενώ το Huawei Mate 20 Pro ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4.200mAh και το Huawei Mate 20 X μια πραγματικά ανεξάντλητη μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh (Βασισμένο σε αποτελέσματα από τα εργαστήρια της HUAWEI. Όλες οι χωρητικότητες των μπαταριών αποτελούν τυπικές τιμές. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες πραγματικής χρήσης).

Η λειτουργία Huawei SuperCharge υποστηρίζει ταχύτατη φόρτιση έως και 40W (διαθέσιμο μόνο με το φορτιστή και το καλώδιο HUAWEI SuperCharge). Για παράδειγμα, όταν ένα Huawei Mate 20 Pro συνδεθεί στον φορτιστή Huawei SuperCharge 40W, μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό 70% (ίση με 2.940mAh) σε μόλις 30 λεπτά! Η ταχεία φόρτιση φέρει την πιστοποίηση της TÜV Rheinland, καλύπτοντας έτσι τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας.

Εκτός από ενσύρματη φόρτιση, το Huawei Mate 20 Pro υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση μέσω του 15W Huawei Wireless Quick Charge (διαθέσιμο μόνο με το φορτιστή Huawei Wireless Quick Charge). Μία ασύρματη φόρτιση διάρκειας 30 λεπτών μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε ποσοστό 30% (ίσο με 1.300mAh). Μία ακόμη τεχνολογική καινοτομία έρχεται με τη μορφή του Wireless Reverse Charging που δίνει τη δυνατότητα στο Huawei Mate 20 Pro να γίνει το ίδιο το smartphone βάση ασύρματης φόρτισης επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιούν την μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία τους για να φορτίσουν άλλες συσκευές.

Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0 προσφέρει μια πραγματικά ποιοτική ζωή

Η σειρά HUAWEI Mate 20 Series έρχεται με το EMUI 9.0, ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη βασισμένο στο λειτουργικό Android P. Μέσω αλγόριθμων self-learning τεχνητής νοημοσύνης, ενός ολοκληρωμένου συστήματος κατανομής πόρων και ενός εξαιρετικά βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος Android, το EMUI 9.0 προσφέρει μία «αειθαλή» εμπειρία, καθώς η εμπειρία χρήσης παραμένει ομαλή ακόμα και ύστερα από εκτενή χρήση.

Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν απρόσκοπτα με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα. Το περιβάλλον παρουσιάζει επίσης νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν στη σειρά Huawei Mate 20 Series τη δυνατότητα να αποδίδει καλύτερα ή να βελτιώνει μια σειρά εργασιών, από αναγνώριση αντικειμένων και μέτρηση θερμίδων. Αξιοποιώντας τη λειτουργία 3D Live Object Modeling, οι καταναλωτές μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό avatar και να αλληλοεπιδράσουν μαζί του.

Ως βασικός «πυλώνας» υποστήριξης του all-connected, all-scenario οικοσυστήματος της Huawei, η λειτουργία Huawei Share 3.0 προσφέρει επαναστατικές βελτιώσεις στην διασύνδεση συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ smartphones και PC. Αυτή πρόκειται για μία καινοτόμα λύση από τη Huawei που επιτρέπει τη διασυνδεσιμότητα συσκευών. Αλλάζει τα δεδομένα στους τρόπους με τους οποίους μεταφέρονται οι εικόνες και τα βίντεο: μόνο ένα άγγιγμα αρκεί για να πραγματοποιηθεί σύνδεση μεταξύ smartphone και PC για εύκολη και γρήγορη ανταλλαγή αρχείων

Φουτουριστικός σχεδιασμός που σαγηνεύει

Η μαγεία των φυσικών στοιχείων έχει αποτυπωθεί στον σχεδιασμό της νέας σειράς HUAWEI Mate 20 Series. Το σασί είναι κυρτό και στις οκτώ γωνίες του – ένα κομψοτέχνημα τόσο στην όψη όσο και στην αφή.

Η διάταξη της κάμερας σε πλέγμα στο πίσω μέρος των συσκευών, προσφέρει στη σειρά Huawei Mate 20 Series ένα ξεχωριστό, φουτουριστικό look. Τοποθετημένες σε τετράγωνο πλέγμα, οι τέσσερις θέσεις για την κάμερα και τους αισθητήρες πλαισιώνονται από μεταλλικούς δακτυλίους, παράγοντας ένα avant-garde look που είναι ταυτόχρονα δυναμικό και ξεχωριστό.

Η ιδιαίτερη υφή της οπίσθιας πλευράς των smartphones της σειράς Huawei Mate 20 Series επιτυγχάνεται από ένα Hyper Optical Pattern, δίνοντας στις συσκευές ένα άψογο εφέ λεπτών γραμμών που είναι ανθεκτικό, αντιολισθητικό και δεν αφήνει σημάδια από δαχτυλιές. Οι συσκευές διατηρούν την πεντακάθαρη εμφάνισή τους ακόμα και ύστερα από εκτενή χρήση. Το ξεχωριστό pattern είναι διαθέσιμο στα χρώματα Midnight Blue και Emerald Green.

Διαθεσιμότητα και τιμή για την ελληνική αγορά

Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο το Huawei Mate 20 Pro, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049 ευρώ*, στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από σήμερα μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Στα καταστήματα θα είναι διαθέσιμο από 1η Νοεμβρίου ενώ όσοι το προπαραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέο Smartwatch Huawei GT, αξίας 249 ευρώ*. Για την αγορά της χώρας μας θα είναι διαθέσιμο και το νέο ρολόι της εταιρείας.

* Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και είναι προτεινόμενη τιμή λιανικής καθώς η τελική τιμή διαμορφώνεται από το εκάστοτε σημείο πώλησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.