Η γερμανική εταιρεία Siemens αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο ερευνητικό κέντρο για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

«Η Siemens επενδύει μαζικά στο μέλλον της Κίνας και υποστηρίζει τη χώρα και τους τοπικούς πελάτες στην πορεία προς την ψηφιοποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας Ρόλαντ Μπους σε ανακοίνωση.

Το κέντρο θα διευθύνει τις παγκόσμιες ερευνητικές δραστηριότητες της Siemens στην αυτόνομη ρομποτική, δίνοντας έμφαση στα μηχανικά συστήματα, τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον έλεγχο των ρομπότ. Θα βρίσκεται στο Πεκίνο στο πλαίσιο κοινοπραξίας με το πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας.

Η Siemens δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που θα απασχολεί στη νέα μονάδα, αλλά σημείωσε ότι θα προσλάβει «έμπειρους ειδικούς από όλο τον κόσμο».

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με τις κινεζικές κυβερνητικές αρχές και τα ερευνητικά ιδρύματα στο νέο κέντρο ρομποτικής. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 4.500 επιστήμονες και μηχανικούς στην Κίνα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ρομποτική και η αυτοματοποίηση της βιομηχανίας είναι τομείς τους οποίους η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Made in China 2025». Η γερμανική βιομηχανία θεωρείται πιθανός εταίρος σε αυτό το πλαίσιο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά από Κινέζους επενδυτές της γερμανικής εταιρίας ρομπότ KUKA.