Μετατοπίζοντας το βλέμμα της από την κοσμική απεραντοσύνη στις οθόνες μας, η NASA αποκάλυψε τα σχέδιά της για την έναρξη της δικής της υπηρεσίας streaming, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στις προσπάθειες προβολής της.

Με την ονομασία NASA+, ο οργανισμός πρόκειται να επιχειρήσει να μπει στην αρένα του streaming με μια beta έκδοση της πλατφόρμας του. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό; Το σύμβολο συν είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μοιάζει με αστέρι, ευθυγραμμιζόμενο με το ουράνιο μοτίβο της NASA.

Αυτή η υπηρεσία streaming αναμένεται να είναι χωρίς διαφημίσεις και να είναι προσβάσιμη μέσω του ιστότοπου beta και της εφαρμογής της NASA. Λειτουργώντας σαν μια κοσμική εκδοχή του Netflix, το NASA+ στοχεύει να ενισχύσει τις τρέχουσες προσφορές της Nasa TV, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωντανές μεταδόσεις την στιγμή που πύραυλοι εκτοξεύονται πυραύλων και διάφορα ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το διάστημα.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πλατφόρμα είναι ακόμη λιγοστές, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της, μέσα στη χρονιά. Μια αξιοσημείωτη πτυχή που τη διαφοροποιεί είναι ότι το NASA+ δεν θα απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του οργανισμού για την προώθηση της προσβασιμότητας.

Επισημαίνοντας το στρατηγικό κίνητρο πίσω από την κίνηση, ο Marc Etkind, διαχειριστής επικοινωνιών της NASA, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η πλατφόρμα σχεδιάστηκε με την πρόθεση να «θέσει το διάστημα κατά παραγγελία στα χέρια σας».

Καθώς η NASA ετοιμάζεται να ξεκινήσει την υπηρεσία streaming, η προοπτική της ενασχόλησης με το εντυπωσιακό διαστημικό περιεχόμενο χωρίς τους περιορισμούς των παραδοσιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων φαίνεται να βρίσκεται στον ορίζοντα. Με το NASA+ στα σκαριά, οι λάτρεις του διαστήματος και τα περίεργα μυαλά μπορούν να περιμένουν έναν νέο τρόπο για να εξερευνήσουν το σύμπαν και να εντρυφήσουν στα θαύματα του σύμπαντος.