Με τις «έξυπνες» συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα ως τηλέφωνα, υπολογιστές, ρολόγια κ.ά. δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να… ξεμένουμε μέσα σε λίγες μόλις ώρες από μπαταρία.

Για το λόγο αυτό, πολλά κινητά τηλέφωνα διαθέτουν μια σειρά από προσαρμόσιμες ρυθμίσεις, που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας, όμως πολλές φορές είναι δύσκολα κατανοητά.

Τώρα υπάρχει όμως μια νέα δωρεάν εφαρμογή, η οποία προσφέρει στους χρήστες προσωποποιημένες συμβουλές για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, ανάλογα με τη χρήση που κάνουν στη συσκευή τους.

Ονομάζεται «Carat» και χρησιμοποιεί crowdsourced μετρήσεις για να υπολογίσει πόσο μεγάλη επίδραση έχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις και εφαρμογές σε μία συγκεκριμένη μπαταρία, προτού προχωρήσει στην παροχή συμβουλών προς το χρήστη για το τι μπορεί να κάνει.

Μία εβδομάδα αφότου κατεβάσει την εφαρμογή κανείς, θα αρχίσει να λαμβάνει προσωποποιημένες συστάσεις για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της συσκευής που χρησιμοποιεί.