Ο κατάσκοπος Τζέιμς Μποντ έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να γλυτώσει από αμέτρητους κινδύνους, φαίνεται όμως πως βρήκε το μάστορά του από την ομάδα χάκερ που παραβίασε το δίκτυο της Sony Pictures και πιστεύεται πώς συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα.

Η επίθεση των χάκερ με την ονομασία «Φύλακες της Ειρήνης» («Guardians of Peace», GOP), ξεκίνησε το Νοέμβριο και ο εφιάλτης για το χολιγουντιανό στούντιο παραγωγής ταινιών δεν λέει να τελειώσει, αφού μετά το μπλοκάρισμα όλων των υπολογιστών της εταιρείας και τη διαρροή στο διαδίκτυο ακυκλοφόρητων ταινιών, σειρά παίρνει τώρα η χρυσοφόρος νέα παραγωγή του «007».

Οι χάκερ όπως φαίνεται, κατάφεραν να κλέψουν ένα αντίγραφο του σεναρίου της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με την ονομασία «SPECTRE». Η απώλεια του σεναρίου διαπιστώθηκε από τους παραγωγούς το Σάββατο, ενώ η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου του 2015.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Sam Mendes, ο οποίος είχε αποκαλύψει τον τίτλο, τους ηθοποιούς που θα παίξουν καθώς και το νέο αυτοκίνητο που ο πράκτορας θα οδηγεί, αλλά τίποτα δεν είχε ανακοινωθεί για την πλοκή του φιλμ. Ερευνητές ασφαλείας υπολογίζουν ότι η επίθεση θα στοιχίσει στη Sony Pictures περίπου 64 εκατ. λίρες προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση που έχει προκύψει.

Η επίθεση των χάκερ είναι πιθανόν να σχετίζεται με τη Βόρεια Κορέα, λόγω της κωμωδίας «The Interview» που διακωμωδεί τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Η είδηση για το φιλμ είχε προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάνγκ, η οποία έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και απείλησε με αντίποινα.