Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη της εκδήλωσης της Apple. Η αυλαία ανοίγει απόψε στις 20.00 ώρα Ελλάδος και όλοι αναμένουν την παρουσίαση του iPhone 6, που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σημαντικής βραδιάς.

Τόσο όσοι θα βρεθούν στο De Anza College campus, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, όσο και όλοι φίλοι των προϊόντων της εταιρείας, αναμένουν με αγωνία να δουν αυτά που υπόσχονταν οι υπεύθυνοι όταν έστελναν την πρόσκληση στους εκπροσώπους του Τύπου και ανέφεραν «Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε περισσότερα».

Το ανανεωμένο iPhone

Εκείνο που όλα δείχνουν πως θα κλέψει την παράσταση απόψε, δεν είναι άλλο από το iPhone 6, το οποίο φαίνεται πως «έρχεται» με σχεδιασμό που παραπέμπει στο iPad mini. Αναλυτές και φήμες… συμφωνούν, αναφέροντας πως η Apple ετοιμάζει δύο εκδόσεις του iPhone 6. Έκαστες οι συσκευές θα είναι μεγαλύτερες του προκατόχου της, καθώς η μία θα έχει οθόνη 4,7 ιντσών και η άλλη 5,5 ιντσών.

Αρκετές από τις γωνίες του iPhone 5 αναμένεται ότι θα έχουν… στρογγυλέψει στο iPhone 6, την ώρα που το σώμα του θα είναι λεπτό. Απ’ την άλλη, αναμένεται να δούμε αν ισχύουν όσα κυκλοφόρησαν περί οθόνης με κάλυμμα από ζαφείρι, έτσι ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο οι γρατσουνιές, όσο και τα σπασίματα.

Προσδοκίες, αλλά και… υποσχέσεις για καλύτερη ποιότητα κάνουν πολύ κόσμο να περιμένει ότι μπορεί να δει το νέο smartphone της εταιρείας με τεχνολογία NFC, αλλά και εξοπλισμένο με καλύτερη κάμερα, βελτιωμένο και πιο ισχυρό επεξεργαστή και ταχύτερη συνδεσιμότητα.

iWatch

Είναι από τα προϊόντα που αναμένονται –επίσης- με αγωνία, από τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα. Ο λόγος για το «έξυπνο» ρολόι της Apple, το οποίο θεωρείται πως θα βοηθά στην άσκηση. Όπερ σημαίνει; Αναμένεται να διαθέτει αισθητήρες, όπως καρδιακών παλμών, που θα χρησιμοποιούνται σε προγράμματα γυμναστικής.

Πάντως, όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του iWatch, όπως φαίνεται ότι θα ονομαστεί -Wall Street Journal και New York Times, συμφωνούν ότι πιθανότατα η συσκευή να κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη οθόνης: 1,4 και 1,7 ιντσών. Η OLED οθόνη θα είναι εύκαμπτη και θα έχει την κλίση του χεριού.

iOS 8

Νέο λειτουργικό σύστημα για την Apple… Το iOS 8 θα διαθέτει υποστήριξη για πληκτρολόγια ανεξάρτητων προγραμματιστών, θα παρέχει μια νέα εφαρμογή υγείας, αλλά και το εργαλείο που θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχων προγραμμάτων. Παράλληλα, αναφέρεται ότι -μέσω και ενός ανανεωμένου πληκτρολογίου της Apple- θα είναι πλέον πιο γρήγορη η πρόσβαση στις επαφές. Εκτός αυτού, αναμένουμε να δούμε αν θα ισχύσουν τα όσα κυκλοφόρησαν περί ευκολίας ασφαλών πληρωμών.

iPad Air 2

Αν και τα νέα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιαστούν απόψε δεν θα είναι λίγα, θεωρείται δύσκολο να εμφανιστεί και ένα νέο iPad.

Πάντως, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo τονίζει ότι το καινούριο tablet της εταιρείας, το iPad Air 2, θα παρουσιαστεί νωρίτερα φέτος, απόψε δηλαδή και όχι τον Οκτώβριο, όπως συνέβη πέρυσι. Ελάχιστα έχουν ακουστεί για το λανσάρισμα ενός, όποτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει αρκετά απίθανο. Αν συμβεί όντως αυτό, το νέο iPad Air θα «έρθει» με μικρές βελτιώσεις.

– Το newsbeast.gr θα καλύψει εκτενώς το μεγάλο γεγονός της Apple με άμεση ενημέρωση για το iPhone 6 αλλά και όλα τα νέα του τεχνολογικού κολοσσού.