Οι μεγαλύτερες αγάπες έχουν μια απογοητευτική τάση να τελειώνουν άσχημα και η θυελλώδης σχέση ανάμεσα στο Xbox One και στο Kinect φαίνεται πως δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, μιας και το πολυσυζητημένο περιφερειακό θα πάψει να πωλείται υποχρεωτικά μαζί με την next-gen κονσόλα της Microsoft.

Η ανακοίνωση σίγουρα θα χαροποιήσει χιλιάδες καταναλωτές που αφενός δεν ήθελαν το πρόσθετο κόστος του περιφερειακού (που το καθιστούσε περίπου 100 ευρώ ακριβότερο από τον ανταγωνιστή του, το PS4), αφετέρου δεν πείστηκαν ποτέ ότι το περιφερειακό άξιζε την επένδυση, μιας και πέρα από κάποιες φωνητικές εντολές, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα που να αξιοποιεί τις υποσχόμενες δυνατότητες της κάμερας ανίχνευσης κίνησης.

Σύμφωνα με τον Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox στη Microsoft, «Η άποψή σας έχει σημασία για μας και διαμορφώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας». Αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, αν κρίνουμε από προηγούμενες κινήσεις της εταιρίας με βάση τις (οργισμένες) αντιδράσεις του κοινού…

Όπως δηλώνει ο Spencer στην ανακοίνωση στο Xbox Wire, από τις 9 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει, «σε όλες τις αγορές όπου είναι διαθέσιμο το Xbox One», μία έκδοση της κονσόλας που δεν θα περιλαμβάνει το Kinect, στην τιμή των 399 δολαρίων, ή 349 λιρών – εξομοιώνοντας, έτσι, την τιμή με αυτή του PS4. Δεν αναφέρεται αν η εν λόγω έκδοση θα είναι διαθέσιμη και στις αγορές του επόμενου κύματος το Σεπτέμβριο (οπότε και το περιμένουμε και επισήμως στην Ελλάδα), αλλά δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος να μην είναι.

Πάντως, αν κανείς σκόπευε να αγοράσει την κονσόλα και ήλπιζε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και το Kinect γι’ αυτές τις φανταστικές φωνητικές εντολές, το περιφερειακό θα εξακολουθήσει να πωλείται ξεχωριστά, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν το περιθώριο να διορθώσουν το λάθος που θα κάνουν όταν θα αγοράσουν την κονσόλα χωρίς αυτό!

Ενώ πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο πισωγύρισμα εκ μέρους της Microsoft στο Xbox One, το πιο πρόσφατο από αρκετά άλλα, είναι αλήθεια ότι η παρουσία του περιφερειακού και το έξτρα κόστος του, στοίχισαν στην κονσόλα, καθώς είναι συνεχώς πίσω σε πωλήσεις σε σχέση με τον ανταγωνιστή του.

Η αφαίρεσή του από το πακέτο είναι, από τη μία, άλλη μία ένδειξη ότι η Microsoft είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά ακόμη για να κάνει το Xbox One ελκυστικό για το κοινό. Από την άλλη, ωστόσο, είναι και μια παραδοχή από πλευράς της ότι δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για να κάνει το Kinect επιθυμητό, υποστηρίζοντάς το με ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Θα έχει ζωή το Kinect εκτός του κουτιού του Xbox One; Το τωρινό κλίμα λέει κατηγορηματικά «όχι», το λεγόμενο «motion gaming» μοιάζει να είναι κλινικά νεκρό, ενώ ούτε και η PlayStation Camera δεν είναι το πιο ποθητό περιφερειακό του PS4. Είναι πιθανό ότι η Microsoft αφήνει το Kinect να πεθάνει ήσυχα, όπως και ολόκληρη η εποχή την οποία εκπροσώπησε.

Στην ίδια ανακοίνωση, στο μεταξύ, επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι βασικές εφαρμογές του Xbox Live θα είναι πλέον διαθέσιμες στους χρήστες ακόμη και χωρίς συνδρομή στο Xbox Live Gold, ενώ αναφέρεται εμπλουτισμός του προγράμματος Games with Gold (που τον Ιούνιο θα περιλαμβάνει τα Dark Souls, Charlie Murder και bonus το Super Street Fighter IV: Arcade Edition), και το ντεμπούτο του στο Xbox One, με τα παιχνίδια του Ιουνίου να είναι τα Max: The Curse of Brotherhood και Halo: Spartan Assault. Επίσης, το Deals with Gold θα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε τίτλους του Xbox One και του 360, για τους «χρυσούς» συνδρομητές.

Πηγή: thegang.gr