Η Ε3 2014 πλησιάζει και οι gamers έχουν αρχίσει να ανυπομονούν για ανακοινώσεις, παιχνιδιών κυρίως, αλλά γιατί όχι και για άλλα σχετικά περί του αγαπημένου τους χόμπι. Τέτοιου είδους ερωτήσεις δέχτηκε ο νέος επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, και αποφάσισε να απαντήσει στο Twitter για όλα αυτά.

Καταρχάς, διευκρίνισε ότι ορισμένες ανακοινώσεις, κανά-δύο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μας περιμένουν πριν τη φετινή Ε3 (10-12 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, αλλά στην ουσία ξεκινάμε από τις 9 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα). Δεν μας είπε τι ακριβώς, προφανώς, αλλά υποστήριξε ότι ο Μάιος είναι καλός μήνας για ανακοινώσεις.

Κατά τα λοιπά, στο φετινό show έχουμε να δούμε πολλά για το Xbox One, από τίτλους όπως το «Halo» για παράδειγμα και τα πλάνα της developer 343 Industries, έως νέα στούντιο που καταπιάνονται με διάφορα projects, τα οποία είτε είναι για φέτος, είτε για το προσεχές μέλλον.

Επίσης, οι Ιάπωνες φίλοι του Xbox δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έως την TGS για να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια που τους αφορούν για τη next-gen κονσόλα της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το Xbox One θα κυκλοφορήσει εκεί το Σεπτέμβριο, κάτι ανάλογο αναμένουμε να συμβεί και στην Ελλάδα, για να δούμε πότε ακριβώς.

Αυτό που σίγουρα δεν θα δούμε, είναι μια φορητή gaming συσκευή. Σε σχετική ερώτηση, ο Spencer απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στα σχέδια της Microsoft, πιθανώς ούτε για το εγγύς μέλλον, καθώς σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί στα Windows Phone και στα tablets. Το μόνο παράθυρο που άνοιξε, είναι η χρήση controller στις συσκευές αυτές, αλλά κάποια μέρα, όχι και τόσο σύντομα δηλαδή.

Τέλος, σε άλλη είδηση σχετική με την εταιρεία, η Microsoft προσπαθεί να «ηρεμήσει» το κοινό για τις δηλώσεις του Bill Gates, ότι δηλαδή θα υποστήριζε το CEO Satya Nadella στην περίπτωση που ήθελε να «αποκόψει» το τμήμα του Xbox, ή να το πουλήσει αν προτιμάτε.

Η Microsoft, μέσω εκπροσώπου της, υποστήριξε ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται για να αποδειχθεί η απόλυτη στήριξη που απολαμβάνει ο καινούριος CEO, και πως η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στο Xbox και το gaming γενικότερα, και το βλέπει ως σύνολο μαζί με το PC gaming.

Εξάλλου, αυτές ήταν και οι δηλώσεις του Bill Gates σε ένα πρώτο επίπεδο, όπου βλέπει το gaming ως μία «οντότητα», και στο επίκεντρο να βρίσκεται το Xbox. Η δημοσιογραφική πίεση για «λαβράκι», προκύπτει περισσότερο από τις φήμες ότι η μεταγραφή από την Nokia και νέος αντιπρόεδρος της MS μετά την εξαγορά, Stephen Elop, έχει προτείνει/ σκεφτεί την «αποπομπή» του Xbox τμήματος, παρά ως ύπαρξη ενός σχεδίου που έχει πολλούς υποστηρικτές στην εταιρεία.

Πηγή: thegang.gr