Το τρομακτικότατο όνειρο ξεκινά ως εξής: ακούς τους ήχους μιας πλαστικής μπάλας που κατρακυλά στο τσιμέντο και σε κυνηγά ως άλλη λεία της.

Γυρνάς λοιπόν το κεφάλι σου και βλέπεις… αυτό! Ό,τι δηλαδή ήταν πριν από μερικά δευτερόλεπτα μια σφαίρα έχει πλέον μεταμορφωθεί σε μια κινούμενη μηχανή του θανάτου!

Το σφαιρικό πράγμα ανοίγει σαν λωτός και μετατρέπεται σε αράχνη: καλωσορίσατε στον εφιαλτικό κόσμο του MorpHex, του ρομπότ που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει κατευθείαν από την κόλαση.

Μπορεί να μοιάζει σχετικά χαριτωμένο, ένα είναι όμως σίγουρο: δεν θες με τίποτα να γίνετε φίλοι.

Άλλη μια σκοτεινή δημιουργία του νορβηγού μηχανικού Kåre Halvorsen, το MorpHex ακολουθεί το ζοφερό μοτίβο των προηγούμενων κατασκευών του, όπως το επίσης αραχνοειδές Oxyopus, το δίποδο Archer, το σε σχήμα σκορπιού A-pod (και η επικαιροποιημένη εκδοχή του, το FireAnt), όλα τους τρομακτικά και απόκοσμα.

Το MorpHex είναι ταυτοχρόνως και ένα απίστευτο δείγμα τεχνολογικής καινοτομίας. Με τη βοήθεια των δύο μοτέρ του, η κινούμενη και πανέξυπνη σφαίρα κουτρουβαλά στο έδαφος, πριν μετατραπεί ξεδιπλώνοντας τα πόδια του σε αραχνοειδές ρομπότ, το οποίο κινείται με μαεστρία ζηλευτή, καθώς κυνηγά τη λεία του.

Κι αν δεν αποκαλύπτει με τη μία τις τεχνολογικές του αρετές, μη γελιέστε, το ρομποτάκι εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής κάνοντας τα Transformers να κοκκινίζουν από ντροπή. Και σε περίπτωση που δεν είναι σαφές, δεν βλέπεις μια σφαίρα-αράχνη, αλλά το ίδιο το μέλλον!