Όταν οι κυρτές οθόνες άρχισαν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στην αγορά, ήταν σίγουρο πως δεν θα έπαιρνε πολύ σε κάποιον να εξελίξει ακόμα περισσότερο την τεχνολογία.

Τις θέλουν εξάλλου και τα smart watches και τα κινητά, καθώς λύνουν πολλά προβλήματα χρήσης και αυξάνουν τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Παρά ταύτα, η πρόοδος που είχε σημειωθεί μέχρι τώρα δεν ήταν ακριβώς αξιοσημείωτη και είναι μια νέα πρωτοβουλία αυτή που έρχεται να κόψει πρώτη μάλλον το νήμα στην κούρσα των εύκαμπτων οθονών.

Nubia Watch το λένε και προσπαθεί να εξαργυρώσει τη μανία των curved displays, υιοθετώντας μια μεγάλη OLED οθόνη αφής 4 ιντσών που φέρνει στον καρπό χαρακτηριστικά όπως καρδιακό παλμό, δεδομένα ποιότητας ύπνου, έλεγχο βασικών βιομετρικών στοιχείων και τέτοια πράγματα.

Η έξυπνη οθόνη ανάλυσης 960×192 συνεργάζεται με τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 2100, ώστε να σε κρατά στην επικαιρότητα μέσω ενσωματωμένων εφαρμογών.

Το εύκαμπτο τζάμι είναι μάλιστα μια δουλειά της Schott, ιδιαιτέρως γνωστής στον τομέα από τη συνεργασία της με τη Samsung στα ιδιαιτέρως λεπτά κρύσταλλα που έχουν τα αναδιπλούμενα κινητά της τελευταίας.

Δεν είναι ακριβώς επανάσταση στον χώρο των smart watches, αλίμονο, καθώς το hardware είναι σίγουρα πιο πολλά υποσχόμενο από το software.

Είναι όμως ένα γενναίο βήμα μπροστά προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς τεχνικά τουλάχιστον το επίτευγμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Είναι όμως κι ένα προϊόν που θα βγει στην αγορά γιατί το αγάπησε ο κόσμος, που κάτι λέει κι αυτό.

Δέκα χιλιάδες δολάρια ζητούσαν στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, έπιασαν δεκαπλάσια ποσά μέχρι στιγμής και πάμε ολοταχώς για παραγωγή τον Οκτώβριο.

Όσο για την τιμή του, με 199 δολάρια (170 ευρώ) εξασφαλίζεις ένα στη μισή τιμή από αυτή που θα βγει στην αγορά…