Η Huawei σηκώνει το γάντι της Αμερικής

Τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού… αντεπιτίθενται


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
18:31
23/05/2020
Η Huawei σηκώνει το γάντι της Αμερικής
1
loading

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στη Huawei, τι θα φέρει όμως αυτό στον κόσμο;».

Αυτό αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας Guo Ping, στο συνέδριο της Huawei, όσο οι ΗΠΑ αυστηροποιούν περαιτέρω τον έλεγχο εξαγωγών, ένα μέτρο που στοχεύει ρητά στο να σταματήσει τον κινεζικό κολοσσό να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στα τσιπ.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ο μεγαλύτερος προμηθευτής της την έχει αποκλείσει. «Στην ακούραστη προσπάθειά της να σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από την εταιρία μας, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει και να αγνοήσει εντελώς τις ανησυχίες πολλών εταιριών», συνέχισε ο πρόεδρος.

Πολύ πρόσφατα αποκαλύφθηκε εξάλλου ότι ο ταϊβανέζικος κολοσσός TSMC σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες από τη Huawei, εναρμονιζόμενος με τις αμερικανικές επιταγές.

Η Huawei έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα στραφεί στη Samsung για προμήθεια τσιπ αν η Αμερική σκληρύνει κι άλλο τη στάση της. Την ίδια ώρα, πειραματίζεται με την εγχώρια αγορά τσιπ, μέσω της κινεζικής SMIC, η οποία καθόλου τυχαία μάλλον έλαβε μόλις επιδότηση από το κινεζικό Δημόσιο της τάξης των 2,2 δισ. δολαρίων.

«Οι ΗΠΑ επιστρατεύουν τη δική τους τεχνολογική δύναμη για να συντρίψουν εταιρίες εκτός συνόρων τους».

Αλλά και ο Richard Yu, CEO της Huawei στο τμήμα λιανικής, δεν μάσησε τα λόγια του κατά της Αμερικής: «Οι λόγοι κυβερνοασφάλειας που επικαλούνται είναι απλώς δικαιολογίες», αναφέρει στο Blοomberg, «το κλειδί είναι η απειλή στην τεχνολογική ηγεμονία των ΗΠΑ»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mix Arxontas

    Η Κίνα να απαγορεύσει στην Apple να πουλά στη Κίνα τατεφωνατης η με δασμούς πολύ μεγάλους τουλάχιστον 60 % απάνω να στραφούν οι Κινέζοι στα δικά τους κινητά τηλέφωνα το έχουν να ζηλέψουν από τα ταAplee δεύτερη στο κόσμο είναι η χαβαι οι Κινέζοι ναδιξουν αλλεγγιοι στη δίκη τους τηλεφωνία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει