Μπορεί το ζόμπι videogame DayZ να πουλά σαν τρελό στο Steam, η beta έκδοσή του ωστόσο έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, καθώς την περιμένουμε προς τα τέλη του χρόνου.

Παρά τα 875.000 αντίτυπα που πουλήθηκαν στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού στα τέλη του ’13, η Bohemia Interactive δηλώνει ότι το τελικό προϊόν έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει.

Κι ενώ το early access έφερε σημαντικά κονδύλια στα ταμεία των developers και δημιούργησε τρελό σάλο από τους gamers που καραδοκούν να προσδεθούν στο μεταποκαλυπτικό σκηνικό του DayZ, έστω και στην περιορισμένη αυτή alpha έκδοσή του -την πρώιμη και συνήθως ασταθή version του παιχνιδιού-, αυτό δεν σημαίνει ότι η Bohemia βιάζεται να το ρίξει στην αγορά.

«Με μεγάλη έκπληξη είδαμε το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού καθώς ξεκάθαρα αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι για τον καθέναν, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τις δραστικές αλλαγές σε σχέση με το mod», δήλωσε ο επικεφαλής της Bohemia Interactive, Marek Spanel.

Η Bohemia επικεντρώνεται τώρα στη μαζική alpha έκδοση λύνοντας προβλήματα και bugs, που κυμαίνονται από τη σταθερότητα του server μέχρι και λειτουργικές ανεπάρκειες.

Κάτι που δεν εμπόδισε βεβαίως χιλιάδες παίκτες να δοκιμάσουν την τύχη τους στην προκαταρκτική έκδοση του videogame στο Steam, με 88.000 gamers να το δοκιμάζουν στις πρώτες 12 ώρες! Γεγονός που ισοδυναμεί με 5,1 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις μέσα στις πρώτες 24 ώρες, με περισσότερες από 172.500 συνδρομές να πουλιούνται και 142.403 παίκτες να είναι online κατευθείαν!

Όχι και άσχημα για την περιορισμένης πρόσβασης alpha έκδοση του παιχνιδιού δηλαδή…