Ένα βίντεο-ντοκουμέντο μοιάζει ισχυρή απόδειξη, ότι το DualShock 4 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο PS3.

Ο χρήστης του YouTube Udetto, δείχνει σε βίντεο ότι το DualShock 4 κάνει τη δουλειά του και στο PS3, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τίτλο του PSN, Urban Trial Freestyle. Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν όταν το χειριστήριο είναι συνδεδεμένο με καλώδιο. Όταν δεν είναι, ως wireless, φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα, ενδεχομένως να μην δουλεύει καλά ή καθόλου. Επιπλέον, όταν προσπάθησε να παίξει το FIFA 14, ο Udetto αναφέρει πως τα πράγματα δεν πήγαν ομάλα, ακόμα και με καλώδιο.

Αυτό σημαίνει ότι το DualShock 4 θα είναι μεν συμβατό αλλά για συγκεκριμένα games και υπό προϋποθέσεις; Αυτό μπορεί να μας το επιβεβαιώσει μόνο η Sony, υπενθυμίζοντας και πάλι την κουβέντα του Yoshida για τα περί PC συμβατότητας: «Για βασικές λειτουργίες» και το άφησε εκεί. Επίσης, ας σημειωθεί ότι το ανάποδο σίγουρα δεν ισχύει σύμφωνα με τη Sony, δηλαδή το controller του PS3 δεν θα είναι συμβατό με το PS4.

Τέλος, σύμφωνα με τον Toshimasa Aoki, μάνατζερ σχεδιασμού προϊόντος του DualShock 4, το εν λόγω χειριστήριο «φλέρταρε» αρκετά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του με αυτό του Xbox 360, εννοώντας την ασύμμετρη τοποθέτηση των μοχλών. Αυτό ήταν ένα feedback που το είχαν λάβει από τους gamers, ιδιαίτερα εκείνους που παίζουν shooter παιχνίδια, ότι δηλαδή τους βολεύει καλύτερα.

Επίσης, δοκιμάστηκε και μια εκδοχή όπου και οι δύο μοχλοί βρίσκονται μεν στην ίδια ευθεία, αλλά στο πάνω μέρος του controller, περίπου στο ύψος που είναι τώρα το D-pad. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να τηρηθούν οι παραδόσεις, και το DualShock 4 να διαθέτει τη μορφή που έχουμε συνηθίσει από ένα χειριστήριο για το PlayStation.

Δείτε το βίντεο…

Πηγή: thegang.gr