Θετικές ειδήσεις προέκυψαν για το Nintendo Switch από τα οικονομικά αποτελέσματα που αποκάλυψε η Nintendo.

Η υβριδική κονσόλα παρουσίασε πωλήσεις ύψους 52,48 εκατομμύρια, με τα 5,19 εκατομμύρια να έχουν να κάνουν με το Switch Lite.

Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmad, πλέον το Switch έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις του Xbox One. Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια των Switch κονσολών χρειάστηκε 34 μήνες για να πουλήσει όσες κονσόλες πούλησε η Microsoft σε 74 μήνες. Το Xbox One εκτιμάται πως βρίσκεται περίπου στις 50 εκατομμύρια πωλήσεις.

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες κονσόλες της Nintendo, το Switch έχει πολύ καλύτερη πορεία από το 3DS και είναι μόλις λίγο πίσω από το Wii, αν αντιστοιχήσουμε προφανώς τις κυκλοφορίες των κονσολών.

Μάλιστα, χάρη στα Switch Lite, Pokémon Sword & Shield και Luigi’s Mansion 3 η Nintendo κατάφερε να πετύχει τρομερά λειτουργικά κέρδη, φτάνοντας το αντίστοιχο ποσό που είχε καταφέρει με το Wii το 2009.

Όσον αφορά τα παιχνίδια τώρα, μέχρι το τέλος του 2019 οι πωλήσεις λογισμικού για το Switch έχουν ξεπεράσει τα 310.65 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 5.92 παιχνίδια σε κάθε κάτοχο Switch κονσόλας.