Ο Jony Ive είναι γνωστός για τις ξεχωριστές δημιουργίες του με σήμα το «μήλο» καθώς έχει ταυτίσει το όνομά του με την Apple. Ωστόσο σε συνεργασία με το βιομηχανικό σχεδιαστή Marc Newson σχεδίασαν μια μοναδική φωτογραφική μηχανή, βασισμένη στη Leica M.

Η μοναδική μηχανή διαθέτει αλουμινένιο σώμα και εξωτερικό κέλυφος από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Το μοναδικό αντίτυπο θα βγει σε δημοπρασία με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι δύο σχεδιαστές καθώς και η ομάδα από 55 μηχανικούς, χρειάστηκαν συνολικά 2.149 ώρες, σε μια περίοδο 9 μηνών για να δημιουργήσουν αυτό το κομψοτέχνημα.

Εάν ο αγοραστής αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη μηχανή για να τραβήξει φωτογραφίες, αυτές θα ληφθούν με ένα CMOS αισθητήρα full-format και επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων, καθώς και ένα φακό APO-Summicron-M 50mm F2 ASPH.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον Οίκο Southeby στη Νέα Υόρκη στις 23 Νοεμβρίου και για να κατακτήσει τον τίτλο της ακριβότερη μηχανής θα πρέπει ο αγοραστής να καταβάλει πάνω από 2,77 εκατ. δολάρια.