Για τους λάτρεις του αναλογικού ήχου που επιδιώκουν να ακούν κάθε νότα σαν να παίζεται ζωντανά μπροστά τους, και είναι έτοιμοι να δαπανήσουν ακραία ποσά για να απολαύσουν τη μουσική τους όπως της πρέπει, η McIntosh, μια από τις τελευταίες φίρμες υψηλής ποιότητας που παραμένουν στον πλανήτη, έχει κάτι γι’ αυτούς.

Η γνωστή εταιρία λοιπόν με το όνομα βαρύ σαν ιστορία -και το χαρακτηριστικό μπλε ή πράσινο φως- είναι λοιπόν ακόμα ζωντανή και μόλις μας χάρισε άλλο ένα δώρο: το νέο πικάπ McIntosh MT5, που ήρθε για να δώσει στα βινύλιά μας το χάδι που τους αξίζει!

Το μοναδικό άγγιγμά του κοστίζει όμως και κοστίζει πολλά, κάπου 4.700 ευρώ (6.500 δολάρια), δεν είναι λοιπόν για τον καθένα.

Γιατί κάνει μια ολόκληρη περιουσία; Μα λόγω της κατασκευαστικής του δεινότητας, γιατί άλλο; Χρησιμοποιώντας μια σχεδόν τελειοποιημένη τεχνολογία απαλοιφής θορύβων, το MT5 σου επιτρέπει να ακούς όλες τις λεπτές ηχητικές αποχρώσεις των αγαπημένων σου δίσκων, με τις εξτρά ενοχλήσεις και τις δονήσεις να μην εισάγονται πια στην ηχητική μπάντα.

Όσο για τον μηχανισμό του, πρόκειται για καινοτόμο ελβετικό μοτέρ που χρησιμοποιεί δύο μαγνήτες, κι εκεί ακριβώς εδράζεται η τεχνολογική του πρωτοπορία: το στιβαρό «πιάτο», καμωμένο από σιλικόνη και ακρυλικό, «επιπλέει» με τη δύναμη του μαγνητισμού, αντί να ακουμπά στη βάση, εξαλείφοντας κραδασμούς και ανεπιθύμητες βοές!

Και για τους λάτρεις των οπτικών εφέ, υπάρχει και η απόκοσμη αυτή λάμψη με ζωντανό μπλε ή πράσινο φως που μαγνητίζει το βλέμμα. Ακόμα και ο βραχίονας σταθεροποιείται με τη βοήθεια της μαγνητικής δράσης, χαρίζοντας αποτελέσματα πραγματικά κρυστάλλινου ήχου, αφού κανείς μηχανικός θόρυβος δεν παρεισφρέει πλέον στο κανάλι του ήχου.

Αυτό που έχει λοιπόν στα χέρια του κάποιος με το MT5 είναι ένα πικάπ με εντελώς αθόρυβη λειτουργία, που περιστρέφεται ομαλά και χωρίς κραδασμούς, αφήνοντας τη μαγεία της μουσικής να τον κατακλύσει.

Αν κάποιος παίρνει λοιπόν πολύ στα σοβαρά τη μουσική του και μπορεί να δαπανήσει το αστρονομικό ποσό, δεν χρειάζεται να κοιτάξει αλλού: το McIntosh MT5 είναι ο απόλυτος τρόπος για να απολαύσει τα βινύλιά του! Φτάνει μόνο το soundbar του να μην είναι των 200 ευρώ…