Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο Jack Tretton, το αφεντικό της Sony Computer Entertainment America, όσον αφορά στο PS4 και πιθανά προβλήματα διαθεσιμότητας της κονσόλας στο launch αλλά, κυρίως, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Κι αυτές οι δηλώσεις, συγκεκριμένα στο Fox Business, κρύβουν σύμφωνα κατά την ταπεινή μου άποψη, όλο το ζουμί στην υπόθεση «λανσάρισμα της next-gen κονσόλας στην Ελλάδα», όπως θα σχολιάσω προς το τέλος του άρθρου.

Στο παρελθόν, ο ίδιος άνθρωπος, είχε εκφράσει κάποιους φόβους για τη διαθεσιμότητα του PS4 στο launch. Πλέον, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ήταν λογικό κι επόμενο να ερωτηθεί για το τι θα συμβεί. Αυτή τη φορά, ο Tretton εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, αναφέροντας πως όποιος επιθυμεί να αγοράσει το PS4, σε χώρα που θα είναι εντός του πρώτου launch κύματος, από την Day 1 αλλά και κατά τη διάρκεια των εορτών, θα είναι σε θέση να το κάνει.

Σύμφωνα με τον Tretton, η παραγωγή κονσολών πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, σε σημείο που δεν το περίμεναν καν. Στην ουσία, μπορούν να προ-πωλήσουν όποια κονσόλα κατασκευάζεται και πιθανώς να έχουν κι ένα μικρό stock στο inventory τους. Για την ακρίβεια, δουλεύουν σκληρά ώστε να καλύψουν την ενδεχόμενη ζήτηση και κάθε gamer που θα θελήσει το PS4, να έχει τη δυνατότητα να το αποκτήσει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Tretton κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του PS4 έναντι του Xbox One;». Το boss λοιπόν, αποκρίθηκε πως πρόκειται για δυνατότερο μηχάνημα, που μάλιστα είναι πιο φθηνό κατά 100 δολάρια από τον ανταγωνιστή του. Επιπλέον, κατά την άποψή του, το launch line-up της next-gen κονσόλας της Sony, είναι καλύτερο και διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στα είδη παιχνιδιών.

Όσον αφορά στο τελευταίο, η τιμή είναι κάτι το προφανές, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση (εκτός αν η Microsoft κάνει πενταπλό σάλτο). Τα υπόλοιπα είναι από ζήτημα γούστου έως τεχνικής φύσεως θέματα.

Στην ουσία, είναι σαν να σου λέει ο Tretton, με την απόφαση που πήραμε να υπάρξει πρώτο, δεύτερο, νιοστό κύμα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όποιος στα States (ή σε 2-3 μεγάλες αγορές ακόμη) θελήσει να βρει την κονσόλα, θα μπορεί να το κάνει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.

Φυσικά, το «παιχνίδι» των πωλήσεων θα κριθεί στις ΗΠΑ, άντε και στη Μεγάλη Βρετανία, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Συνεπώς, είναι σαν να θυσιάζει όποιες χώρες δεν βρεθούν στο πρώτο κύμα λανσαρίσματος, για να υπάρχει μια άνεση στις μεγάλες αγορές. Άρα, αν η Ελλάδα τελικά δεν μπει από το παράθυρο στις 29 Νοεμβρίου, μάλλον δεν πρέπει να το περιμένουμε και πολύ σύντομα το PS4, τουλάχιστον όχι πριν τις γιορτές, σημείο-κλειδί που τονίζει και ο Tretton.

Από την άλλη, αυτό το «η παραγωγή τα πηγαίνει θαυμάσια», ίσως να δίνει μια ελπίδα για προσθήκη κι άλλων χωρών.

Πηγή: thegang.gr