Η Google έχει βάλει στόχο να μην αφήσει κανένα σημείο της Γης, χωρίς να ενταχθεί στο Street View.

Ωστόσο, αρκετά σημεία είναι αρκετά δυσπρόσιτα για την ίδια και τους υπαλλήλους της. Έτσι, για την τελευταία της αποστολή επιστρατεύει εθελοντές πεζοπόρους που θα περπατήσουν εφοδιασμένοι με το Google Trekker.

Πρόκειται για ένα ειδικό σακίδια, εξοπλισμένο με σύστημα 15 ενσωματωμένων καμερών, που είναι τοποθετημένες στο επάνω μέρος του. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι κάμερες τραβούν διαρκώς φωτογραφίες, κάθε μία από διαφορετική γωνία. Ακολούθως, γίνεται «συρραφή» του φωτογραφικού υλικού, με αποτέλεσμα μια σφαιρική άποψη 360 μοιρών του καταγεγραμμένου τοπίου.

Μέχρι σήμερα χρήση των ειδικών σακιδίων έχουν κάνει μόνο υπάλληλοι της εταιρείας και ελάχιστες οργανώσεις. Ωστόσο, η Google αποφάσισε να τα δανείσει και σε άλλες οργανώσεις που θα υποβάλουν αίτηση.

Ανάμεσα στις οργανώσεις είναι και ένας σύλλογος πεζοπορίας της Χαβάης, μέλη του οποίου θα αναλάβουν να «εξερευνήσουν» τα περίφημα ηφαίστεια της νησιωτικής πολιτείας των ΗΠΑ.

Οι πεζοπόροι θα περπατήσουν σε δύσβατα μονοπάτια το Σεπτέμβριο και το υλικό που θα συγκεντρωθεί αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στο διαδίκτυο έως το τέλος του έτους ή, το αργότερο, στις αρχές του 2014.