Η Nintendo είχε αποφασίσει ότι δεν επρόκειτο να οργανώσει μια μεγάλη press conference στη φετινή E3, και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί: αφενός όλες της οι ανακοινώσεις αφορούσαν σε τίτλους που είτε είχαμε ξανακούσει, είτε ήταν παραπάνω από σίγουροι, αφετέρου έχει κάνει πλέον παράδοση την ανακοίνωση πληροφοριών με την πολύ βολική μέθοδο του streaming μέσω του Nintendo Direct.

Στην εκπομπή για την E3, λοιπόν, ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, ξεκίνησε με την ανακοίνωση των Pokemon X και Pokemon Y για το 3DS – η νέα προσθήκη στη δημοφιλή και μακροβιότατη σειρά περιλαμβάνει ένα νέο Fairy type, που θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε Dragon Pokemon, ενώ θα περιλαμβάνεται και το Pokemon Amie, ένα mini-game με το οποίο θα μπορείτε να φροντίζετε και να παίζετε με τα Pokemon σας όπως σε virtual pet παιχνίδια. Τα Pokemon X και Y αναμένονται στο 3DS στις 12 Οκτωβρίου.

Επόμενο στη σειρά ήταν το Super Mario 3D World, το οποίο υιοθετεί την επιτυχημένη φιλοσοφία του Super Mario 3D Land για το 3DS και τη φέρνει στο Wii U.

Το SM 3D World επιτρέπει co-op τεσσάρων παικτών, ενώ θα περιλαμβάνει ένα νέο κοστούμι, αυτό του Cat Mario, που επιτρέπει στον ήρωα δυνάμεις όπως μεγαλύτερη ταχύτητα, σκαρφάλωμα κλπ. Το παιχνίδι αναμένεται το Δεκέμβριο.

Νέο trailer είχαμε και για το Yoshi’s New Island, για το οποίο πρωτοακούσαμε τον Απρίλιο.

Πραγματικά εντυπωσιακό οπτικά έδειχνε το επόμενο παιχνίδι, που είναι το Mario Kart 8 για το Wii U. Το νέο game θα περιλαμβάνει επίπεδα με αντιβαρύτητα, εμπνευσμένα, φυσικά, από τα Super Mario Galaxy, ενώ οι ήρωες θα μπορούν να οδηγούν ποικιλία οχημάτων, όπως μοτοσικλέτες, και να οδηγούν σε περιοχές όπως υποβρύχιες πίστες κλπ. Το Mario Kart 8 αναμένεται την άνοιξη του 2014.

Με τη συνηθισμένη του ταπεινοφροσύνη και ειλικρίνεια, ο κ. Iwata ανακοίνωσε πως οι τίτλοι Wii Party U και Wii Fit U θα καθυστερήσουν, καθώς «χρειάζονται περισσότερη δουλειά». Αν επικροτούμε κάτι εδώ στη Συμμορία, είναι η τιμιότητα, γι’ αυτό και στηρίζουμε την απόφαση αυτή, παρόλο που οι εν λόγω τίτλοι δεν θα έβαζαν και φωτιά στο στερέωμα της Nintendo – όχι με τα κομμάτια που έχει πουλήσει το Wii U προς το παρόν. Πάντως, τα δύο παιχνίδια αναμένονται προς το χειμώνα, πλέον.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν κάποιες ομολογουμένως εντυπωσιακές εικαστικές δημιουργίες από ταλαντούχους χρήστες στο Miiverse.

Γι’ αυτά τα κρυφά ταλέντα, λοιπόν, η Nintendo δημιούργησε το Art Academy, μία σουίτα εργαλείων ζωγραφικής, που θα επιτρέψει στους άβγαλτους καλλιτέχνες του Miiverse να βγάλουν το ταλέντο τους προς τα έξω.

Το Wii U δημιουργήθηκε και με third-party developers κατά νου, και γι’ αυτό ο κ. Iwata έδειξε στη συνέχεια ποιους τίτλους μπορούμε να περιμένουμε το 2013 για την κονσόλα της Nintendo. Έχουμε λοιπόν Assassin’s Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins, Disney Infinity, Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut, αλλά και το Watch Dogs! Το 3DS θα έχει τίτλους όπως το Batman: Arkham Origins Blackgate και το Shin Megami Tensei IV.

Δείτε, επίσης, στο παρακάτω βίντεο τι μας επιφυλάσσει το Nintendo eShop του Wii U για το 2013.

Κατόπιν, είδαμε λίγο καλύτερα τα HD γραφικά του remake του The Legend of Zelda: Wind Waker για το Wii U, το οποίο θα έρθει τον Οκτώβριο.

Δυνατότητες που έχουν προστεθεί είναι η επιτάχυνση της βάρκας μας (χρόνια παράπονο στο original) και το Tingle Bottle, μια εξέλιξη του Tingle Tuner, που επέτρεπε συνδεσιμότητα του τότε παιχνιδιού με το Game Boy Advance – με αυτό, θα μπορείτε να αφήνετε μηνύματα σε «μπουκάλια» και να τα πετάτε στη θάλασσα, κι αυτά θα μπορούν να φτάνουν στις «ακτές» άλλων παικτών του παιχνιδιού.

Ταυτόχρονα, έχουμε τίτλο για τον πνευματικό διάδοχο του A Link to the Past για το 3DS, και είναι A Link Between Worlds.

Το The Wonderful 101 της Platinum, από την άλλη, υποστηρίζει co-op πέντε παικτών, έρχεται στις 23 Αυγούστου και εξακολουθεί να μοιάζει φρενήρες και διασκεδαστικό.

Επόμενη μεγάλη εμφάνιση ήταν ο διάσημος γορίλας, το Donkey Kong Country: Tropical Freeze είναι ένα νέο παιχνίδι Donkey Kong για το Wii U, με co-op δύο παικτών. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από τη Retro Studios των Metroid Prime και αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Κάπου εκεί έκανε την πολυαναμενόμενη εμφάνισή της η Bayonetta – το Bayonetta 2 της Platinum είναι αποκλειστικό στο Wii U και περιλαμβάνει μια ανανεωμένη πρωταγωνίστρια, με κοντοκουρεμένο μαλλί και επανασχεδιασμένο κοστούμι.

Εξίσου εντυπωσιακό φάνηκε και το επόμενο παιχνίδι, από τη MonolithSoft του Xenoblade Chronicles. Το X θα διαθέτει ένα μεγάλο ανοικτό κόσμο για εξερεύνηση, ενώ το σκηνικό του περιλαμβάνει όλα τα sci-fi στοιχεία που αγαπάμε σε τέτοιου είδους games. Και αυτό αναμένεται το 2014.

Η εκπομπή έκλεισε με το καινούριο Super Smash Brothers, το οποίο έρχεται και σε 3DS και σε Wii U, και περιλαμβάνει ως guest χαρακτήρα τον Mega Man της Capcom. Και οι δύο εκδόσεις του παιχνιδιού έρχονται το 2014.

Πηγή: thegang.gr