Οι υπεύθυνοι της γνωστής εφαρμογής WhatsApp διαψεύδουν τις φήμες που τους θέλουν να βρίσκονται σε συζητήσεις με την Google για την πώληση της υπηρεσίας έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Neeraj Arora, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του WhatsApp, στην ιστοσελίδα AllThingsD.

Ο Arora “αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω”, λέει η ιστοσελίδα. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το WhatsApp συνδέεται με παρόμοιες φήμες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Facebook, παρουσιαζόταν σαν υποψήφιος αγοραστής της εφαρμογής, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια συμφωνία.

Η διαρροή για την πιθανή εξαγορά από τη Google βασίστηκε στη δημιουργία του Google Babel, της νέας υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας. Το Babel θα είναι ο συνδυασμός όλων των υπηρεσιών επικοινωνίας της Google (Google messaging, VoIP κτλ) σε μία πλατφόρμα, για χρήση από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets.

Οι πληροφορίες, υποστήριζαν πως η Google σκόπευε να ενσωματώσει και το WhatsApp στην πλατφόρμα του Babel, ισχυροποιώντας την με το μεγάλο πλήθος χρηστών που έχει η εφαρμογή στα λειτουργικά συστήματα iOS και Android.