Τις δικές της προβλέψεις για τις εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας μέσα στο 2013, δίνει η Deloitte, με τη 12η έκδοση για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών για το 2013.

Όπως προβλέπει η εταιρεία, τη χρονιά αυτή, οι συσκευές smartphone θα κατακλύσουν την αγορά με τον αριθμό των συσκευών που θα διατεθούν να φτάσει το 1 δισ.! Από την άλλη, η ασφάλεια των χρηστών δεν θα είναι εγγυημένη, μιας και το 90% των κωδικών θα εκτεθεί σε επιθέσεις.

Ταυτόχρονα, θα παρατηρηθεί μια απότομη άνοδος της τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), με το 2013 να είναι το πρώτο έτος που η LTE απευθύνεται σε πολλαπλές αγορές. Η βάση των συνδρομητών θα τριπλασιαστεί σε 200 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του έτους και οι συνδρομητές LTE θα δημιουργούν περίπου 10% των εσόδων όλων των υπηρεσιών.

Στον αντίποδα από τα smartphones, η τεχνολογία υπερυψηλής ανάλυσης 4Κ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να μπει ακόμη στη ζωή μας.

Η «κινητή διαφήμιση» – μια κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τις ταμπλέτες, τα smartphones και άλλες συσκευές τηλεφώνων – θα αναπτυχθεί κατά 50% αγγίζοντας τα 9 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Ένα δισ. smartphones θα διατεθούν για πρώτη φορά. Η χρήση αυτών, ωστόσο, θα διαφέρει, με έναν αυξανόμενο αριθμό κατόχων smartphones (περίπου 400 εκατ. από τη σημερινή βάση των 1,9 δισ. ως το τέλος του έτους) σπάνια ή ποτέ να μην συνδέει τις συσκευές του σε υπηρεσίες δεδομένων.

Από τις συνολικές πωλήσεις των υπολογιστών, των ταμπλετών και των smartphones το 2013, τα PCs θα καλύψουν το ένα πέμπτο.

Ωστόσο, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της κίνησης στο διαδίκτυο θα συνεχίσει να καλύπτεται από τους παραδοσιακούς προσωπικούς υπολογιστές (desktops και laptops).

Από το συνολικό χρόνο που περνάμε στο σπίτι και στη δουλειά μπροστά στους υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα smartphones, περισσότερο από το 70% θα είναι μπροστά σε ένα PC.

Τέλος, η Deloitte προβλέπει πως η ζήτηση για ασύρματο εύρος φάσματος θα συνεχίσει να αυξάνεται προσεγγίζοντας τα όρια εξάντλησης του φάσματος γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες ταχύτητες, ενώ ορισμένες φορές και σε αδυναμία πρόσβασης σε δίκτυα ή τερματισμό κλήσεων ή μεταφοράς δεδομένων.