Καθώς η κόντρα, μεταξύ Apple και Samsung, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε πως ο CEO της Apple, Tim Cook, δεν ήθελε εξαρχής να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Ο δισταγμός του Cook, σύμφωνα με το Reuters, οφείλεται στο γεγονός πως ο κορεατικός κολοσσός αποτελούσε το βασικό προμηθευτή εξαρτημάτων της Apple, και δεν ήθελε να ρισκάρει τις όποιες επιπλοκές στη συγκεκριμένη συνεργασία.

Παρόλα αυτά, η επιθετική γραμμή που είχε κρατήσει ο Steve Jobs, απέναντι στο αντίπαλο δέος, Android, επηρέασε, όπως φαίνεται την πολιτική της Apple και στη «μετά-Jobs» εποχή.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο της Apple, έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει τη Samsung, για το σχεδιασμό των συσκευών της και το πόσο κοντά είναι σε αυτόν της εταιρείας.

Η κορεάτικη εταιρεία δεν έδειξε καμία πρόθεση για οπισθοχώρηση, με τον Tim Cook τελικά να καταθέτει μήνυση για καταπάτηση πατεντών, ξεκινώντας έτσι μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα κατά καιρούς ο Tim Cook, προσπάθησε να δείξει πως προτιμάει τις πιο «ειρηνικές» λύσεις, μακρυά από τις δικαστικές αίθουσες, επιμένοντας πως «σιχαινόμουν τις δικαστικές διαμάχες, και συνεχίζω να τις σιχαίνομαι». Δεν παραλείπει βέβαια να τονίσει ότι οι ανταγωνιστές της Apple «θα πρέπει να έχουν τις δικές τους ιδέες».