Μπορεί η Sony να εντυπωσίασε με την παρουσία της στην διεθνή έκθεση CES 2013, όμως η ιαπωνική εταιρία δείχνει να μην επαναπαύεται, έχοντας ήδη ετοιμάσει τα σχέδια της για το μέλλον.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις που υποδεικνύουν την παρουσίαση του Playstation 4 το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει μέσα στην άνοιξη μία νέα πρόταση για την αγορά των tablets, με μία άκρως ανταγωνιστική συσκευή.

Το νέο Sony Tablet Z, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, θα διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1200, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή από την Qualcomm SnapDragon S4 Pro με χρονισμό στα 1,5GHz, 2GB μνήμης RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, κάμερα 8,1 megapixel και λειτουργικό Android 4.1.2 Jelly Bean. Σημαντική προσθήκη, αποτελεί η μπαταρία 6000mAh που εγγυάται σημαντικές επιδόσεις αυτονομίας αλλά και η πιστοποίηση IPX5/7, για προστασία από τη σκόνη και το νέρο.

Σχεδιαστικά η νέα συσκευή, θα θυμίζει το Sony Xperia Z που παρουσιάστηκε στην CES 2013 ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο. Ακόμα δεν έχει γνωστή, η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τιμή του.