Η Tetherboard, συνεργάστηκε με κάποιους μηχανικούς από τη SpaceX και έδωσε μία νέα διάσταση στη χρήση των μπαταριών μεγέθους ΑΑ.

Το πρότζεκτ ονομάζεται Tethercell και σύμφωνα με τους εμπνευστές του, «είναι πρώτες “έξυπνες” μπαταρίες στον κόσμο που συνεργάζονται με εφαρμογές κινητών».

Πρόκειται, ουσιαστικά για μία θήκη, στο μέγεθος των μπαταριών ΑΑ, που θα περιλαμβάνει κανονική μπαταρία και ένα chip σύνδεσης Bluetooth. Με αυτόν τον τρόπο, το Tethercell, θα μπορεί να ελέγχεται από τις κινητές συσκευές του χρήστη.

Εύκολα πλέον, θα μπορεί κανείς μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, να ελέγχει την τροφοδοσία των συσκευών και να επεμβαίνει στη λειτουργία τους, απενεργοποιώντας τις για παράδειγμα ή μειώνοντας την παρεχόμενη ενέργεια.

Επιπλέον, θα παρέχει και άλλες δυνατότητες, όπως τη ρύθμιση των ωρών λειτουργίας μίας συσκευής και την ενημέρωση του χρήστη για τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής των μπαταριών ΑΑΑ που φιλοξενεί στο εσωτερικό του.

Το Tethercell, είναι ακόμα μία καινοτομία που παρουσιάστηκε στην CES 2013 και, αν και δεν βελτιώνει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών, σίγουρα εξελίσσει έναν τομέα της τεχνολογίας που έχει μείνει στάσιμος εδώ και πολλά χρόνια.