Η Meizu παρουσίασε το καινοτόμο κινητό τηλέφωνο Zero στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo, ζητώντας από τον κόσμο 100.000 δολάρια για να το ρίξει στην αγορά με τιμή 1.145 ευρώ (1.299 δολάρια).

Τι δεν έχει το Zero; Καμία τρύπα, καμία θύρα! Ούτε για φόρτιση, ούτε για ακουστικά. Ακόμα και οι γρίλιες των ηχείων απουσιάζουν εμφατικά. Δεν έχει επίσης κανένα φυσικό κουμπί, όπως το on/off ή της έντασης του ήχου.

Κατασκευαστικός άθλος δίχως αμφιβολία, το smartphone διαθέτει σένσορα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, φορτίζει αποκλειστικά ασύρματα, υποστηρίζει τον νέο τύπο καρτών eSIM και ενσωματώνει «τεχνολογία ήχου στην οθόνη», κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται τρυπούλες στο σώμα του για τα ηχεία!

Σύμφωνα με τη Meizu, το Zero δεν έχει «κανένα κουμπί, καμία τρύπα ακουστικών, κανένα slot για κάρτα SIM και καμιά θύρα φόρτισης». Το εξωτερικό περίβλημα είναι ένα συμπαγές κεραμικό κέλυφος χωρίς ραφές και ενοχλητικές οπτικά τρύπες, αν και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ουκ ολίγη μαγεία ώστε να αντισταθμιστούν οι φυσικές απώλειες.

Η 5,99 ιντσών AMOLED οθόνη λειτουργεί και ως ηχείο, χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία mSound 2.0 της Meizu, και η φόρτιση γίνεται ασύρματα σε ταχύτητες που βάζουν τα γυαλιά στην Apple και τη Samsung. Όσο για τα πρακτικά κουμπιά του on/off και της έντασης του ήχου, είναι εικονικά: πιέζεις απλώς τα πλαϊνά της κεραμικής επιφάνειας και οι λειτουργίες εκτελούνται κανονικά.

Χωρίς τρύπες και ανοίγματα, το κινητό είναι αυτομάτως αδιάβροχο, έχοντας το πολυπόθητο πρότυπο IP68 από τα γεννοφάσκια του.

Δεν είναι βέβαια σαφές πόσο λειτουργικό είναι το τηλέφωνο και τι τεχνικά χαρακτηριστικά έχει. Η Meizu είπε απλώς πως φορά τον περσινό επεξεργαστή Snapdragon 845. Αν θα το δούμε στην αγορά και πότε, αυτό μένει να φανεί…