Εάν είστε από αυτούς που μονίμως ανησυχούν για την μπαταρία των συσκευών σας, ένα νέο προϊόν της εταιρείας Phorce από την Ολλανδία σίγουρα θα σας ενδιαφέρει. Η εταιρεία, η οποία έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της στο Kickstarter, έχει κατασκευάσει μια «έξυπνη» τσάντα η οποία θα σας επιτρέπει να φορτίζετε τις αγαπημένες σας συσκευές και gadgets όπου και να βρίσκεστε.

Με όνομα «Phorce», η τσάντα μπορεί να φορτίσει έως και τρείς συσκευές ταυτόχρονα μέσω USB, επιτρέποντας σας για παράδειγμα να φορτίσετε ταυτόχρονα το laptop, το smartphone σας και την φωτογραφική μηχανή σας. Την ίσια στιγμή βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα ως απλή τσάντα, χαρτοφύλακας ή σακίδιο.

Αντίθετα με αρκετούς φορητούς φορτιστές, οι οποίοι έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, η μπαταρία του Phorce έχει χωρητικότητα 54Wh, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 5 έως και οκτώ φορές και ένα Galaxy S3 μέχρι έξι φορές. Στα tablets, το iPad Mini μπορεί να «γεμίσει» δυο φορές, ενώ το iPad τέταρτης γενιάς μόνο μία, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας της μπαταρίας του.

Όσον αφορά τα laptop τώρα, η εταιρεία προσφέρει γενικές πληροφορίες όσον αφορά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους και όχι τον αριθμό φορτίσεων. Συγκεκριμένα, το MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών μπορεί να φορτίσει για 5.5 ώρες χρήσης, ενώ τα MacBook Air και στα δυο μεγέθη οθονών έως επτά ώρες χρήσης. Η εταιρεία μάλιστα αναπτύσσει μια ειδική έκδοση του σακιδίου για να αυξήσει την δυνατότητα φόρτισης των MacBook.

Οι λιγότερο απαιτητικές συσκευές, όπως για παράδειγμα φορητά ηχεία και διάφορες συσκευές, ανάλογα με την χωρητικότητα τους μπορούν να φορτίσουν έως και 60 φορές!

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ακόμα μια εφαρμογή για iOS και Android η οποία συνδέεται με την τσάντα μέσω Bluetooth και σας ενημερώνει για το επίπεδο της μπαταρίας της.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα «ασφαλείας» που διαθέτει η Phorce. Εάν τυχόν στην βιασύνη σας ξεχάσετε κάπου την τσάντα, αυτομάτως με το που απομακρυνθείτε και αποσυνδεθεί το Bluetooth θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην συσκευή σας η οποία θα σας ενημερώνει πως την ξεχάσατε.

Προς το παρόν με 30 ημέρες να απομένουν, το project έχει συγκεντρώσει περίπου 63.500 δολάρια από τα 150.000 που απαιτούνται για να περάσει στην μαζική παραγωγή.

Αν όλα πάνε καλά, οι πρώτες παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2013 με τιμή που θα ξεκινά από τα 349 δολάρια, περίπου 271 ευρώ για την απλή έκδοση και 449 δολάρια, 349 ευρώ δηλαδή για την ειδική έκδοση για τους χρήστες MacBook.