Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του για Android, στις αρχές Απριλίου, η δημοφιλής εφαρμογή φωτογραφίας Instagram έσπασε κάθε ρεκόρ αφού σημείωσε πάνω από ένα εκατομμύριο downloads, το πρώτο εικοσιτετράωρο της κυκλοφορίας της.

Μόλις ανακοινώθηκε μάλιστα η εξαγορά της εταιρείας από το Facebook, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 5 εκατομμύρια.

Σήμερα, 197 ημέρες μετά την κυκλοφορία του το Instagram έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια downloads στο Play Store.

Τα νούμερα αυτά δείχνουν πως η εφαρμογή σημειώνει παραπάνω από 250.000 downloads κάθε μέρα, αριθμό που μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει λίγες εφαρμογές, ανάμεσα τους το Skype, το Facebook Messenger και το Google+.

Ενδείξεις για την τεράστια επιτυχία του Instagram υπήρχαν εδώ και καιρό. Πριν από δυο μήνες, έρευνα της ComScore αποκάλυψε πως οι χρήστες του Android χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Instagram από το Twitter!

Με βάση τα στοιχεία της, 7,3 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούσαν καθημερινά το Instagram με μέσο όρο χρήσης 257 λεπτά. Οι χρήστες του Twitter, όσον αφορά στην χρήση μέσω Android συσκευών, ήταν μόλις 6,9 εκατομμύρια με μέσο όρο 170 λεπτά χρήσης.

Το Play Store πάντως μετράει το συνολικό αριθμό downloads της εφαρμογής χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους ενεργούς χρήστες της υπηρεσίας ή τους χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή και αργότερα την απεγκατέστησαν.

Ακόμα και αν ο αριθμός αυτός ξεφεύγει από την πραγματικότητα κατά μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες, 50 εκατομμύρια downloads δεν είναι και λίγα…