Μια ακόμα συσκευή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η HTC στην κατηγορία των phablets, υβριδικά tablets/τηλέφωνα δηλαδή, η οποία είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει για λογαριασμό της Google.

Η αποκάλυψη έγινε από το χρήστη των xda-developers με το ψευδώνυμο «Football». Μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει αρκετά καλό ιστορικό στις προβλέψεις του, αφού διέρρευσε τα ακριβή χαρακτηριστικά του HTC One X+ αρκετό καιρό πριν από την επίσημη παρουσίαση του.

Ο γνωστός developer μέσω του λογαριασμού του στο Twitter αποκάλυψε την ύπαρξη αλλά και τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής. Σύμφωνα με αυτά, το DLX θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης Full HD 1920×1080 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro στα 1.5Ghz.

Ο αποθηκευτικός του χώρος θα είναι αρκετά περιορισμένος, στα 16GB, χωρίς το tweet του Football να αναφέρει αν η HTC θα προσφέρει υποστήριξη καρτών microSD ενώ θα διαθέτει δυο κάμερες, μια κύρια με αισθητήρα 12 megapixel και μια μπροστινή για βιντεοκλήσεις στα 2 megapixel.

Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 2500mAh ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει με Android 4.1.2.

Δεδομένου πως η HTC πρόσφατα παρουσίασε τον διάδοχο του HTC One, δεν αποκλείεται τη νέα συσκευή να τη δούμε ως μέλος της νέας σειράς συσκευών «Nexus» της Google.

Δεδομένου πως η εταιρεία είχε δηλώσει πως δεν θέλει να κυκλοφορεί συνέχεια νέες συσκευές, ήδη αρκετές φήμες θέλουν την ταϊβανέζικη εταιρεία να κατασκευάζει ένα από τα επόμενα μοντέλα της σειράς.