Μετά από αρκετές εβδομάδες αναμονής, η Samsung ανακοίνωσε πως το Galaxy Note II, το νέο υβριδικό smartphone/tablet (ή αλλιώς phablet) της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Αγγλία.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγάλα δίκτυα της χώρας από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα κυκλοφορήσει και στα καταστήματα.

Το Samsung Galaxy Note II είναι ο διάδοχος του πρώτου Note και διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, βελτιωμένο επεξεργαστή και μεγαλύτερη μπαταρία.

Με οθόνη στις 5,5 ίντσες αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν μια συσκευή μεγαλύτερη από smartphone αλλά μικρότερη από tablet, ενώ βέβαια έχει δυνατότητες τηλεφωνίας.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του phablet, αλλά το σίγουρο είναι πως θα διατίθεται δωρεάν ή σε αρκετά χαμηλή τιμή μαζί με κάποιο συμβόλαιο από τις βρετανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όσο για την τιμή του χωρίς συμβόλαιο, με βάση το γεγονός πως το πρώτο Note πωλείται ακόμα στις 350 λίρες, το CNET υπολογίζει το Note II να κοστίζει 400 με 450 λίρες, δηλαδή 500 με 560 ευρώ.