proho.gr
Ένα νέο convertible Ultrabook παρουσίασε η Toshiba το οποίο, αν κρίνουμε απ’ όσα ανακοίνωσε η εταιρεία τουλάχιστον, έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρόκειται για το Satellite U920t το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του;

Καταρχάς η πολύπλευρη υβριδική συσκευή βασίζεται σε μια πρωτοποριακή βάση οθόνης, που επιτρέπει γρήγορη εφαρμογή από laptop σε tablet. Η 31.8cm (12.5’’), οθόνη αφής με LED backlight επιτρέπει τη χρήση των πέντε δαχτύλων ενώ εμφανίζει εικόνες υψηλής ποιότητας με πλούσια χρώματα. Το Corning Gorilla Glass που είναι αντίσταση στα δακτυλικά αποτυπώματα προστατεύει την οθόνη από τις γραντζουνιές .

Επιπλέον, διαθέτοντας τρίτης γενιάς επεξεργαστή Intel για UltrabooksTM και τα τελευταία Intel HD Graphics 4000, ο Satellite U920t μπορεί να χειριστεί σύνθετες εργασίες. Με ενσωματωμένο SSD χωρητικότητας 256GB και μεγάλη ταχύτητα στη μεταφορά δεδομένων, δημιουργεί μια καταπληκτική εμπειρία εργασίας. Η SSD δεν εκπέμπει θόρυβο ή ζέστη, είναι ανθεκτική στους κραδασμούς και εξοικονομεί ενέργεια.

Παράλληλα ο Satellite U920t προσφέρει επαρκείς επιλογές θυρών οπως HDMI, δύο θύρες USB 3.0 και SDTM card reader. Διαθέτει επίσης WLAN και Bluetooth 4.0 για γρήγορη, wireless πρόσβαση σε δίκτυα και συνδέσεις περιφερειακών συσκευών. Η τεχνολογία Intel Wireless Display επιτρέπει το streaming περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη μιας τηλεόρασης. Το νέο UltrabookTM έχει δύο ενσωματωμένες κάμερες: μία εμπρός 1.0MPixel με Ambient Light Sensor και μία στην πίσω πλευρά 3.0MPixels με Auto Focus. Μία από τις θύρες USB υποστηρίζει λειτουργία Sleep-and-Charge για να φορτίσετε smartphones, MP3 players και άλλες φορητές συσκευές ακόμη και όταν το Ultrabook είναι σβηστό.

Ο Satellite U920t τέλος, συνδυάζει το ασημένιο περίβλημα casing με στοιχεία υψηλής ποιότητας στην περιοχή της παλάμης ενώ η χαμηλότερη περιοχή είναι ανοιχτό καφέ με φινίρισμα στο χρώμα του ξύλου.