Η Nissan μεταμόρφωσε το εμβληματικό Navara σε ένα παγκοσμίου φήμης κινητό αστεροσκοπείο, δίνοντας κατιτίς παραπάνω στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος!

Το Navara Dark Sky Concept επιτρέπει τώρα στους αστρονόμους να παρατηρούν το Σύμπαν από δυσπρόσιτα σημεία, μακριά δηλαδή από τη φωτορύπανση των αστικών κέντρων.

Το ένα και μοναδικό τρέιλερ φιλοξενεί ένα τηλεσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας που παρέχει λεπτομερείς εικόνες από μακρινούς γαλαξίες, νεφελώματα και σουπερνόβα. Το επίσης μοναδικό Nissan αναπτύχθηκε στη Βρετανία με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Έκθεση Αυτοκινήτων του Ανόβερου.

Όταν φτάσει στο επιθυμητό σημείο, το τρέιλερ ανοίγει και ξεπροβάλλει το τεχνολογικά προωθημένο τηλεσκόπιο PlaneWave, το οποίο επικοινωνεί με τον δορυφόρο Gaia της ESA, το πρόγραμμα που χαρτογραφεί τα άστρα με μια άνευ προηγουμένου ακρίβεια και έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1 δισ. αστέρια.

Ο Fred Jansen της ESA χαιρέτισε τη δημιουργία του Nissan Navara Dark Sky Concept ως πολύ σημαντική για τη γήινη παρατήρηση του Διαστήματος…