Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη

Το X-37B έμεινε σε τροχιά για 455 μέρες


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
15:59
04/06/2012
Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη
5
loading

proho.gr

Πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο μυστήριο. Άλλωστε το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν δίνει καμία πληροφορία γι' αυτό ή την αποστολή του.

Πρόκειται για το X-37B το οποίο είναι ένα είδος μη επανδρωμένου διαστημικού λεωφορείου και το οποίο έχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιείται. Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, αναμένεται να επιστρέψει στη Γη κάποια στιγμή μέχρι μέσα Ιουνίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και άλλους τεχνικούς παράγοντες.

Ως προς για το τι ακριβώς κάνει, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Η ίδια η η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει απλώς ότι κάνει δοκιμές προκειμένου να αναπτύξει την διαστημική της τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ότι αντί για τις 270 που είχαν ανακοινωθεί τελικά έμεινε σε τροχιά 455 ημέρες.

Επίσης όπως επεσήμαναν ερασιτέχνες παρατηρητές, η πορεία του ήταν τέτοια που λογικά θα κατασκόπευε τον, επίσης μη επανδρωμένο, κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong-1.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή. Υποστηρίζεται ότι τόσο το αμερικανικό σκάφος όσο και ο Tiangong-1 δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη συγκεκριμένη τροχιά. Η υπόθεση λοιπόν είναι ότι οι δύο υπερδυνάμεις μάλλον εντόπισαν «κάτι ενδιαφέρον» και το οποίο προσπαθούν να ερευνήσουν καλύτερα...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar NewsBit

  θα κόλησε κάπου αυτός της κίνας γιατί ήταν κινέζικος και ο αμερικάνικος από περιέργεια προσπαθούσε να καταλάβει τη διάολο κοιτάζει τόσο επίμονα ο δορυφόρος της κίνας....

 2. avatar duke

  μην γελιοποιητετε ότι δεν γνωρίζετε

 3. avatar ELLINAS EPIXIRIMATIAS

  λες να βρήκαν την άκρη για το οικονομικό πρόβλημα της ελλάδας ???

 4. avatar nikolaos

  λες να είδαν την ατλαντίδα;;

 5. avatar andromeda

  βόλτα θεν πειγαν σίγουρα άρα?????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει