proho.gr
Η βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Amazon, για τη διάθεση των Kindle e-books και των συσκευών ανάγνωσης από τα καταστήματά της. Στα καταστήματα της αλυσίδας θα διατίθενται πλέον εκτός από έντυποι και ηλεκτρονικοί τίτλοι, καθώς και τα προϊόντα της οικογενείας Kindle. O Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος της Amazon δήλωσε ότι για τη βρετανική αγορά «αυτός ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός των πλεονεκτημάτων της ψηφιακής ανάγνωσης με ένα φυσικό βιβλιοπωλείο».

Περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές πριν από το φθινόπωρο, διευκρίνησε ο James Daunt, γενικός διευθυντής της Waterstone’s. «Πρόκειται για μια εμπειρία άκρως ενδιαφέρουσα, η οποία θα μας επιτρέψει από τη μια να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυναμικές ανάπτυξης, και από την άλλη να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να αγοράσουν τα βιβλία τους, είτε σε ένυπη, είτε σε ηλεκτρονική μορφή».

Η συμφωνία αυτή θα είναι η πρώτη στο είδος της, όσον αφορά τη διάθεση των συσκευών Kindle από κάποια επώνυμη, μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων, στη Μ. Βρετανία ή στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση τερματίζει οριστικά τη φημολογία που είχε δημιουργηθεί στις αρχές της χρονιάς, για την επικείμενη συνεργασία της -ελλειμματικής- βρετανικής αλυσίδας με τη Barnes and Noble και το Nook της.