Το ΜΚ2 διαθέτει δύο χέρια με κλειδώσεις και τρία δάχτυλα που μπορούν τόσο να πιάνουν αντικείμενα όσο και να τα χρησιμοποιούν.

Η «HDT Global» του Οχάιο ισχυρίζεται ότι το σύστημα ΜΚ2 μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε ρομποτική πλατφόρμα και προσφέρει μια καινοτομική ευελιξία στο χειρισμό του συστήματος. Ο μηχανισμός ζυγίζει μόνο 23 κιλά.

Με δύο δάχτυλα και έναν αντίχειρα, το ΜΚ2 μπορεί με τα επιδέξια χέρια του να χρησιμοποιήσει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων και να σηκώσει βάρος έως 50 κιλών. Κυρίως όμως, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εργασίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο, όπως την εξαγωγή ενός πυροκροτητή και την απομάκρυνση ενός ύποπτου σακιδίου από δημόσιους χώρους.

«Τα νέα χαρακτηριστικά του ΜΚ2 παρέχουν στο χειριστή σχεδόν την ίδια επιδεξιότητα, δύναμη και ταχύτητα, όπως ακριβώς τα ανθρώπινα χέρια, αλλά με τη διαφορά ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή», αναφέρει η HDT.

Το MK2 θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση «Ground Robotics Capabilities Conference», αργότερα αυτό το μήνα, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.