Πλέον, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ξανά κινέζικη, καθώς από χθες η Alibaba ξεπέρασε την αμερικανική Amazon, διότι η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 470 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Alibaba σημείωσε χθες ενδοσυνεδριακά άνοδο άνω του 1,2% στα 184,32 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 472,1 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση 0,87% στα 982,35 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 471,9 δισ. δολάρια.

Αναλυτές, δήλωσαν ότι η Alibaba επανάκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, χάρη στην εξαιρετική φετινή της επίδοση.

Η μετοχή της Alibaba, που σημειώνει από τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει ενισχυθεί πάνω από 100% από τον Ιανουάριο, ενώ η Amazon κατά περίπου 30%. Η μετοχή της κινεζικής εταιρίας έχει ενισχυθεί 12% τους τελευταίους δύο μήνες αφού ανακοίνωσε τον Αύγουστο καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα καθαρά κέρδη της Alibaba σημείωσαν άλμα 96% σε πάνω από 2,1 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Επιπλέον, ο αριθμός των ενεργών αγοραστών στη πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων της Alibaba αυξήθηκε στα 466 εκατ., αντιστοιχώντας περίπου στο ένα τρίτο του κινεζικού πληθυσμού.