proho.gr
O Justin Timberlake εκτός από τραγουδιστής, ποπ ίνδαλμα, ηθοποιός και πολλά ακόμα, είναι και και κατά ένα μέρος ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ δημοφιλούς My Space και μάλιστα ο ίδιος έχει αναλάβει την μετενσάρκωση του κοινωνικού δικτύου σε MySpace TV, μια νέα κοινωνική πλατφόρμα για την παρακολούθηση τηλεόρασης μαζί με τους φίλους σας σε πραγματικό χρόνο.

Εκεί λοιπόν που όλοι νομίζαμε ότι το MySpace θα χανόταν στη λήθη του διαδικτυακού χρόνου, αυτό άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Αφού απέκτησε τμήμα της ιδιοκτησίας του MySpace, ο δημοφιλής ψυχαγωγός Justin Timberlake αποκάλυψε το σχέδιό του για την επανεφεύρεση του MySpace ως ένα κοινωνικό δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης, με το οποίο θα μπορούν οι χρήστες να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί με τους φίλους τους.

Πού ακριβώς όμως βασίζεται η ιδέα του Timberlake; Στην εποχή μας οι «οθόνες» στις οποίες μπορούμε να δούμε βίντεο έχουν πολλαπλασιαστεί με την έννοια ότι έχουμε πλέον ταμπλέτες, smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η τηλεόραση από εκεί που αποτελούσε ένα μέσο, γύρω από το οποίο συγκεντρώνονταν η «παρέα» για να περάσει ένα βράδυ, έχει αρχίσει και αποτελεί μία πιο απομονωμένη εμπειρία. Το MySpace TV θα επιτρέψει στους θεατές όχι μόνο να δουν αυτό που και οι φίλοι τους προτιμούν, αλλά να το βιώσουν μαζί τους ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο.

Ένα τρέιλερ για τη νέα υπηρεσία έδειξε φίλους να ψάχνουν για διάφορα shows σε ένα iPad χρησιμοποιώντας τις MySpace companion apps, να παίζουν με αυτές σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις και μετά να τις στέλνουν στις τηλεοράσεις των φίλων τους, στα smartphones τους και στις ταμπλέτες τους. Ακριβώς δηλαδή σαν ήταν όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από μία τηλεόραση.

Αν και οι λεπτομέρειες για το από που ακριβώς το περιεχόμενο αυτό θα προέρχεται δεν είναι ακόμα σαφείς, ο Timberlake έσπευσε να τονίσει ότι το MySpace TV θα συνιστά μία πραγματική τηλεοπτική πλατφόρμα και όχι μία online πλατφόρμα βίντεο.