Το Facebook είναι το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και γι’ αυτό τo eBay προχώρησε σε συνεργασία μαζί του προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα ηλεκτρονική κοινωνική εμπειρία αγορών με τους χρήστες του.

Προσβλέπουν μάλιστα ότι αυτή η νέα εταιρική σχέση θα γίνει η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο, και για αυτό το eBay ενσωματώνει το Open Graph 2.0 στο παγκόσμιο του εμπορικό του σύστημα.

Η Katie Mitic στέλεχος του, δήλωσε ότι το λεγόμενο Open Graph – ο χάρτης συνδέσεων που δημιουργούν οι χρήστες του Facebook με τους φίλους και το online περιεχόμενο – θα ενσωματωθεί «απρόσκοπτα» σε εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί με ορισμένες υπηρεσίες και τεχνολογίες του eBay.

Το μεγαλύτερο site κοινωνικής, το Facebook, είναι πλέον συνδεδεμένο στο μεγαλύτερο οικοσύστημα εμπορίου. «Αυτή η ιδέα είναι να κάνουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο μια πιο κοινωνική εμπειρία», λέει ο Matthew Mengerink γενικός διευθυντής της X.commerce.

Το eBay απασχολεί κάπου στους 850.000 προγραμματιστές και μέσω αυτού συναλλάσσονται περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, ενώ η ηλεκτρονική αγορά του, περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια πωλητές και 97 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Τώρα η κοινότητα των προγραμματιστών του eBay θα είναι σε θέση να χτίσει κοινωνικές εφαρμογές εμπορίου στο Facebook με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών και την ενίσχυση των ευκαιριών για αγορές και πωλήσεις σε απευθείας σύνδεση, επεκτείνοντας την δυνατότητα των χρηστών και πέρα από ένα απλό like.

Πηγή: proho