Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το μόνιμο σπίτι της ανθρωπότητας στο Υπερπέραν και οι απροσδόκητες περιπέτειές του


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:53
01/06/2016
Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
23
loading

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ξεκίνησε τη συμπαντική ζωή του τον Νοέμβριο του 1998 για να δώσει στην ανθρωπότητα ένα μόνιμο κατάλυμα στο Διάστημα, σε κάτι που θα έμοιαζε λίγα χρόνια πριν με καθαρή επιστημονική φαντασία!

Όσο για τη συνεισφορά του στην ανθρώπινη γνώση, ο όγκος των πληροφοριών που έχει κομίσει η αέναη τροχιά του Σταθμού γύρω από τη Γη λογίζεται ανυπολόγιστης αξίας.

Η οδύσσεια της γνώσης έρχεται όμως όπως φαίνεται με όλων των λογιών τις παραξενιές, καθώς τα περίεργα δεν λείπουν από τον κατοικήσιμο αυτό δορυφόρο που τόσο έχει συνεισφέρει στις διαστημικές μας αναζητήσεις…

Τι είδε το Discovery;

iisisisaafstaiionns1

Το Διαστημικό Σύστημα Μεταφορών είναι ένας κωδικός που χαρακτηρίζει κάθε διαστημική αποστολή του Discovery στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η STS-114 (Space Transportation System) εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2005 ως η πρώτη αποστολή τέτοιου είδους 2,5 χρόνια μετά την τραγωδία του Columbia, αναβιώνοντας το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων στον κανονικό του ρυθμό.

Ο σκοπός του Discovery ήταν να δέσει στον Διαστημικό Σταθμό και να ανεφοδιάσει το πλήρωμά του. Πριν το κάνει βέβαια αυτό, ο χειριστής του διαστημικού λεωφορείου εκτέλεσε μια μανούβρα γύρω από τον Σταθμό ώστε να τραβηχτούν φωτογραφίες από το εξωτερικό του προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ζημιές και φθορές.

Η εξέταση των εικόνων έδειξε πράγματι κάποιο μικροπροβληματάκι και ο αστροναύτης Στιβ Ρόμπινσον βγήκε από την κάψουλα για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Τότε ήταν που στις κάμερες της NASA καταγράφηκε ένα ΑΤΙΑ! Λευκό μέσα στη μαυρίλα του Διαστήματος, το μυστηριώδες σκάφος απομακρύνθηκε από το Discovery για να επιστρέψει στιγμές αργότερα και να κοντοσταθεί για λίγο, πριν αλλάξει εντελώς την κατεύθυνσή του. Η περίεργη αυτή κίνησή του έκανε τους ειδικούς της NASA να το ονομάσουν «Μπούμερανγκ».

Οι καθησυχαστικές αναφορές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για αδέσποτα διαστημικά συντρίμμια, την ίδια ώρα βέβαια που πολλές φωνές μιλούσαν για ηθελημένη αλλαγή της κατεύθυνσης του αντικειμένου, κάτι που υποδεικνύει την ύπαρξη νοήμονος ζωής…

Η ζωντανή μετάδοση του Σταθμού εντοπίζει το Millennium Falcon του «Star Wars»(!)

iisisisaafstaiionns2

Πολύ πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2016, ένας 20χρονος από τη Βρετανία παρακολουθούσε το ζωντανό πρόγραμμα που χαρίζουν οι κάμερες της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τότε παρατήρησε έκπληκτος ένα αντικείμενο που φαινόταν να απομακρύνεται από τον Σταθμό και έμοιαζε με μεταλλικό διαστημόπλοιο, με το όλο σχήμα του να παραμοιάζει στο θρυλικό Millennium Falcon του Χαν Σόλο!

Το αντικείμενο ήταν ορατό για περισσότερο από δύο λεπτά και είχε μια μπλε λάμψη γύρω του. Ο πιτσιρικάς έστειλε αμέσως το υλικό στη NASA, αν και ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι το απαντητικό mail που θα λάβει από την Αμερική θα κάνει και πάλι λόγο για διαστημικά σκουπίδια…

Εξαιτίας μάλιστα των τόσων αναφορών για παράξενα αντικείμενα που έβλεπε ο κόσμος στο live video feed του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, η NASA κόβει συχνά πυκνά τις εκπομπές! Ο Σταθμός διαθέτει σωρεία καμερών στο κάτω μέρος του, απ’ όπου προβάλλει ζωντανό περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Εξωγήινα σκάφη, ιπτάμενους δίσκους και άλλα πολλά έχουν αναφέρει κατά καιρούς οι χιλιάδες θεατές του live feed, τα οποία η NASA χαρακτηρίζει αδιάφορα «διαστημικά συντρίμμια». Κάποιες φορές έχει όμως διακόψει αιφνιδίως την εκπομπή δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση κάποιας ανωμαλίας. Κάτι που προκαλεί φυσικά υπόνοιες για την ξαφνική διακοπή του ζωντανού προγράμματος.

Τον Μάρτιο του 2016, το live video feed διακόπηκε και πάλι όταν ένα ΑΤΙΑ σε σχήμα πετάλου εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες. Τον Ιανουάριο του 2015 η οθόνη μαύρισε ξανά (έγινε μπλε στην πραγματικότητα) όταν έγινε ορατό ένα μικρό γκρι αντικείμενο που φαινόταν να βγαίνει από τη γήινη ατμόσφαιρα! Πάμπολλα βίντεο κυκλοφορούν στο YouTube που δείχνουν τις διακοπές του ζωντανού καναλιού της NASA στιγμές μετά την εμφάνιση κάποιας παραξενιάς.

Τα τριγωνικά φώτα που κανείς δεν ήθελε να αναγνωρίσει

iisisisaafstaiionns3

Τον Αύγουστο του 2006, καθοδόν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το διαστημικό λεωφορείο Atlantis (του Διαστημικού Συστήματος Μεταφορών 115) ακολουθήθηκε στενά από ένα περίεργο σύνολο τριγωνικών φώτων. Αν ήταν ένα σκάφος ή πολλά μικρά δεν έγινε ποτέ γνωστό, σύμφωνα πάντως με το ανακοινωθέν της NASA δεν ήταν φυσικά τίποτα άλλο από υποπροϊόντα της πυροδότησης.

Η NASA ερεύνησε πάντως τα φώτα, τα οποία εμφανίστηκαν κάπου 30 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση. Με την τραγωδία του Columbia το 2003 να είναι ακόμα φρέσκια, η διαστημική υπηρεσία μελέτησε εξονυχιστικά το θέμα για να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ήταν τα φώτα σπασμένα μέρη του διαστημικού σκάφους.

Τελικά κατέληξε ότι τέτοια απομεινάρια της καύσης δεν είναι σπάνια, αν και συνήθως δεν είναι ορατά. Άλλη εξήγηση που δόθηκε είναι ότι τα φώτα, που παραδέχτηκε τώρα η NASA ότι ήταν πολύ κοντά στον πύραυλο, ήταν πάγος. Την ώρα που τα έλεγε βέβαια αυτά, ο κυβερνήτης της κάψουλας Μπρεντ Τζετ δήλωνε ότι τα φώτα δεν έμοιαζαν με τίποτα απ’ όσα έχει δει σε Γη και Διάστημα…

Προσκολλήθηκαν ζωντανοί οργανισμοί στο εξωτερικό του Σταθμού;

iisisisaafstaiionns4

Ξεμυτίζοντας στο Διάστημα για να συλλέξουν δείγματα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Αύγουστο του 2014, ρώσοι αστροναύτες ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν ζωντανούς οργανισμούς να έχουν προσκολληθεί στο εξωτερικό τμήμα του κατοικήσιμου ανθρώπινου δορυφόρου. Οι μικροοργανισμοί αναγνωρίστηκαν ως πλαγκτόν, το οποίο προήλθε πιθανότατα από τη Γη. Οι αστροναύτες δεν είχαν βέβαια ιδέα ούτε πώς έφτασαν εκεί οι γήινοι οργανισμοί ούτε πώς επιβίωναν στις αφιλόξενες συνθήκες του Σύμπαντος.

Οι επιστήμονες απέρριψαν τη θεωρία του πλαγκτόν, καθώς τέτοια είδη ζωής δεν υπάρχουν κοντά στις πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι ειδικοί υποπτεύονται τα ατμοσφαιρικά ρεύματα, που θα μπορούσαν θεωρητικά να σηκώσουν μικροοργανισμούς από τη Γη και να τους παρασύρουν σε ταξίδι μέχρι τον Διαστημικό Σταθμό. Αν αποδειχθεί αυτό, τότε θα μάθουμε ότι τα εν λόγω ρεύματα ταξιδεύουν σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Το γεγονός ότι έχουν ανευρεθεί ζώντες οργανισμοί σε υψόμετρο 16-32 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης δεν είναι πουθενά κοντά με τα 322 χιλιόμετρα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού! Αν αποδειχθεί, τότε θα υπάρχουν μορφές ζωές που θα μπορούν να επιβιώσουν στο απόλυτο κενό του Διαστήματος…

Τα μυστηριώδη σύννεφα και οι κεραυνοί

iisisisaafstaiionns5

Τον Οκτώβριο του 2013, το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού παρατήρησε ένα παράξενο νεφέλωμα πάνω από τη Γη, σε σχήμα «μέδουσας», όπως ανέφεραν. Καμιά προγραμματισμένη εκτόξευση δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα ούτε κάτι άλλο που θα δικαιολογούσε το περίεργο του πράγματος. Οι αστροναύτες απέμειναν απορημένοι καθώς οι αναλυτές της NASA δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που έβλεπε το πλήρωμα.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι εκείνη τη μέρα ο ρωσικός στρατός εκτελούσε άσκηση στο Καζακστάν και το νέφος φαινόταν να ήταν αποτέλεσμα των δοκιμών των «χαρακτηριστικών των διηπειρωτικών πυραύλων Τοπόλ». Δεν ήταν ωστόσο μόνο το τεράστιο νέφος που φαινόταν να αγκαλιάζει τον πλανήτη μας, καθώς πάνω από τα σύννεφα λάμβαναν χώρα μια σειρά από αλλόκοτα φαινόμενα, όπως κεραυνοί που φαίνονταν να κατευθύνονται αντίθετα από τη συνήθη φορά τους!

Οι επιστήμονες έθεσαν στο ερευνητικό στόχαστρο τις απροσδόκητες αυτές ανάποδες αστραπές ελπίζοντας πως θα μάθουν περισσότερα για τη μεταφορά ενέργειας στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας. Καμιά επίσημη απάντηση δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar ταπανταολα

  https://www.youtube.com/watch?v=UUGlOKsJGuI

 2. avatar Ιάκωβος Δ

  Καλά, ότι πιθανότατα υπάρχουν κάπου εξωγήινες μορφές ζωής το ξέρουμε. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν πρόκειται για πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες...

 3. avatar ante pali

  Καλα. Παλι φωτεινες βουλιτσες ειδαμε. Τιποτα αλλο δεν εχει πιασει καμια καμερα τοσα χρονια; Λιγο ζουμ ρε παιδια. Φανταζομαι η συνομιλια στο ουφο θα ήτανε:
  - Ωπ... Σταματήστε γρηγορα (φρεναρισμα 100000 στα 0 σε 2\") Αυτο απεναντι τι είναι;
  - Αρχαιος διαστημικος σταθμός!
  - Παμε να φυγουμε. Αναστροφή πορείας 180 μοιρες ΑΜΕΣΩΣ. Τερμα το γκαζι... (0-100000 σε 2\").
  - Το στομαχι μου

 4. avatar Nix plix

  Ετοιμάζουν εισβολή αλοιμονό μας.....

  1. avatar Σαυροεξωγήινος

   Γρήγορα τα αλουμινένια καπελάκια!

 5. avatar Vaggelis

  Αυτο που φαίνεται πως γίνεται ειναι πως οι εξωγήινοι σουλατσάρουν στα περιχωρα του πλανήτη απλά μερικές φορές δεν τα καταφέρνουν να παραμείνουν αόρατοι σε μας. Και η ΝΑΣΑ απλά γνωρίζει γιατι ετσι εχει συμφωνηθεί, αλλά δεν μπορει και να τους βαλει χέρι, γιατι τους χρειάζεται.
  Θα μου πεις τοτε γιατι ακομη σημερα καιμε καυσιμα για να ταξιδεψουμε ? αφου μπορουμε με τις τεχνολογίες τους να το κανουμε απλουστερο? Γιατι πρέπει να παραμεινει ολο αυτό κρυφό, γιατι μια απότομη κα αλλόκοτη εξελιξη θα πυροδοτουσε σπέκουλες (για αρχή), και γιατι πρέπει μόνο ελάχιστοι να γνωρίζουν για όλα αυτά. Η φυσιολογικη ζωή δεν πρεπει να διαταραχτεί καθως επίσης και οι θρησκείες που θα κατερρεαν σε μια αποκάλυψη, και αντε τρέχε να μαζεύεις πολέμους που θα ξεσπάσουν. Καλυτερα αδαής τεχνολογια με ελεγχο της κατάστασης παρά σουπερ τεχνολογία συνδυασμένη με το απόλυτο χάος. Αυτο επιχειρείται απο τη γήινη πλευρά.

  1. avatar Σαυροεξωγήινος

   Υποθέτω ότι έχεις πληροφορίες εκ των έσω, έτσι?

 6. avatar Διακεκριμένος καραγκιοζοπαίκτης

  Μην το ψάχνουμε πολύ.. Εξωγήινοι ελέγχουν τον πλανήτη και όλους μας! Όσο και να μην μας αρέσει, έτσι είναι!! Το μυαλό μας είναι υπό (εξωγήινη) κατοχή....!!!!

  1. avatar Σαυροεξωγήινος

   Φαίνεται!!

 7. avatar Μάγκας

  Η Νασα κοβει συχνα πυκνα τις εκπομπες γιατι δεν μπορει να απανταει στους εκατομμυρια μπουφους που τηλεφωνουν επειδη νομιζουν οτι ειδαν UFO. Και καλα κανει.
  υγ: αφησαμε τους αρχαιους ελληνες και την μεταφυσικη υποσταση τους και πιασαμε εξωγηινους και ΝΑΣΑ?Αντε επομενο αρθρο. Ολες οι προφητειες του Παισιου που βγηκαν αληθινες. Πηγαμε στα αληθεια στο φεγγαρι? Τι κρυβεται στον πυρηνα της Γης? Σοβαρευτειτε............

  1. avatar Σαυροεξωγήινος

   Δεν υπάρχει περίπτωση βρε Μάγκα να σοβαρευτούν. Μόνο με αρνάδες βγάζουν αυτές οι ιστοσελίδες χρήμα!

  2. avatar aekara

   φαντασου να ήσουν ιεροεξεταστής στο μεσαίωνα και να σου έλεγαν κάποιοι ότι η γη είναι στρογγυλή...... και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν να περπατάνε κιόλας οι άνθρωποι ΄στο κάτω μέρος της.!!!! Εεε ρε γλέντια.!!!

   1. avatar Σαυροεξωγήινος

    Τώρα τον κόλλησες στον τοίχο!

  3. avatar Δάγκας

   Η απόλυτη σκέψη ορισμένων \"παντογνωστών\" αναφορικά με θέματα για τα οποία ακόμη και η επιστημονική κοινότητα δηλώνει πλήρη άγνοια ή βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένη λόγω ανατροπής των μέχρι σήμερα θεωριών της, με ξεπερνά. Κρατήστε και μια \"πισινή\" σ\' αυτή την ζωή πριν ειρωνευτείτε οιοσδήποτε. Ο μέγας Έλλην σοφός Σωκράτης έλεγε ότι \"ένα μόνο ξέρει, ότι δεν ξέρει τίποτα\". Εσείς όλα;

   1. avatar Σαυροεξωγήινος

    Μόνο που οι επιστήμονες έχουν απαντήσει σε όλες αυτές τις σαχλαμάρες αλλά κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους επιστημονικότερους των επιστημόνων και πιστεύουν μόνο σε συνομοσιολογίες.

   2. avatar Guest01062016

    Εντάξει, είναι πολύ πιθανό (σχεδόν βέβαιο) ότι κάπου αλλού υπάρχει ζωή με νοημοσύνη και τεχνολογία ικανές για διαπλανητικά ταξίδια. Αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο να παίζει κρυφτούλι αυτού του επιπέδου. Αν θέλει να παρακολουθεί τι γίνεται στη Γη, δεν χρειάζεται να εμφανίζεται τόσο συχνά. Αν θέλει να κάνει γνωστή την παρουσία της, μπορεί να το κάνει πολύ πιο άμεσα από αυτές τις εμφανίσεις. Από τις χιλιάδες υπόνοιες συνάντησης με εξωγήινο πολιτισμό, ζήτημα αν αληθεύουν 5-10. Οι αποστάσεις από τον κοντινότερο κατοικημένο πλανήτη είναι απαγορευτικές για τόσο συχνές \"αποστολές\", ακόμα και αν είχαν μπει στον κόπο να φτιάξουν σταθμούς και βάσεις δίπλα μας. Θα ήταν σαν να στέλναμε εμείς στη Σελήνη 5 αποστολές το μήνα! Την τεχνολογία την έχουμε, αλλά είναι εντελώς ασύμφορο.

    1. avatar Vaggelis

     για μας μπορει να ειναι ασυμφορο αφου καιμε καυσιμα για τις αποστολές μας. Αν καιγαμε π.χ. μια πέτρα μεγέθους μπάλλας ας πουμε θα ηταν ασυμφορο? Η αν δεν καιγαμε τιποτα παρα χρησιμοποιουσαμε απλά πολυ πιο αποτελεσματικά ηλιακή ενέργεια (υπάρχει σε ολο το διαστημα γυρω μας) ? Ποιος σου λεει πως αυτοι οι εξωγήινοι δεν εχουν καμιά τετοια τεχνολογία (αδιανόητη για το ανθρώπινο κεφάλι)?

     1. avatar Σαυροεξωγήινος

      Έχεις υπόψη σου πιο είναι το όριο της απόστασης από ένα δεδομένο άστρο μέχρι το οποίο μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμη ηλιακή ενέργεια? Αν στο σχολείο είχες 3/10 στην φυσική γιατί ασχολείσαι?

     2. avatar Guest01062016

      Η κάλυψη/απόκρυψη παρατηρείται στον ανθρώπινο πολιτισμό από το 8 χιλιάδες πΧ. Αν ένας πολιτισμός είναι τόσο εξελιγμένος ώστε να κάνει τα ταξίδια που υπονοείς, έχει σίγουρα τρόπους να το κάνει στα κρυφά. Εντελώς στα κρυφά, χωρίς να ρισκάρει ούτε μία μαρτυρία. Αν διαβάσεις και το προηγούμενο σχόλιό μου, αν και το βρίσκω απίθανο, δεν αποκλείω την περίπτωση να έχουμε 5-10 \"συναντήσεις\". Αλλά όχι τις χιλιάδες καταγραφές που κυκλοφορούν. Στατιστικά, όλες αυτές οι \"ειδήσεις\" είναι ανακριβείς κατά 99,99999999...% (δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσα 9ρια).

     3. avatar Σαυροεξωγήινος

      5-10 μπορεί να είναι οι περιπτώσεις που η επιστήμη δεν έχει ακόμα τις γνώσεις να εξηγήσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ¨εξωγήινης\" προέλευσης. Ωστόσο θα ήθελα να διαβάσω από εσένα ποια είναι αυτά που μας αποκρύβουν εδώ και 80 αιώνες!

     4. avatar Guest01062016

      Με παρεξήγησες. Εννοώ ότι ο άνθρωπος έμαθε να παραλλάσσεται για να κυνηγά αρχικά και να πολεμά στη συνέχεια. 100 αιώνες τώρα μπορεί και κρύβεται από τα λιοντάρια και τις τελευταίες δεκαετίες και από τους ανθρώπους. Έχουμε φτιάξει κρυφές κάμερες σε μέγεθος κουμπιού, πυραύλους που χτυπάνε με χειρουργική ακρίβεια 200 χμ από το σημείο εκτόξευσής τους, και η κρυφή κατασκοπία πάει σύννεφο. Ο συλλογισμός μου είναι ότι ΕΑΝ μας είχε επισκεφτεί ένας πολιτισμός τόσο ανώτερος και προηγμένος ώστε να κάνει διαπλανητικά ταξίδια σαν αυτά που υπονοούνται, θα είχε και τους τρόπους να το κάνει εντελώς στα κρυφά και εννοείται και εντελώς στα φανερά, αν θέλει. Αυτό που λέω είναι ότι αυτά τα βίντεο και όλες οι σχετικές ειδήσεις που κυκλοφορούν είναι κατά 99,99...% βέβαιο ότι είναι ανακριβείς γιατί κανένας τόσο ανώτερος πολιτισμός δεν θα έπαιζε κρυφτό του τύπου \"τώρα με βλέπεις, τώρα όχι\".

     5. avatar Σαυροεξωγήινος

      Το έσωσες με την τελευταία σου πρόταση. Σίγουρα δεν θα έμπαινε στην λογική του κρυφτού. Αλλά και πάλι αν κάποιες από τις \"εμφανίσεις\" (οι 5-10) που αναφέρεις έγιναν κατά λάθος τότε κάτι δεν κάνουν σωστά ως πιό εξελιγμένοι και εξυπνότεροι. Πάντως υπάρχει σχετική θεωρία γιατί δεν είναι δυνατόν να μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι (αφήνει εκτός φυσικά κάποιες εξωτικές θεωρίες περί σκουλικότρυπων, τηλεμεταφοράς και λοιπά) και έχει να κάνει με την διαστολή του σύμπαντος η οποία είναι και η μόνη προς στιγμή θεωρητικά τεκμηριωμένη και μαθηματικά αποδεδειγμένη.

     6. avatar Guest01062016

      Συμφωνώ μαζί σου, αυτή τη θεωρία δέχομαι κι εγώ. Οι αποστάσεις μεταξύ των άστρων είναι ασύλληπτες. Άλλωστε, UFO δεν σημαίνει εξωγήινη τεχνολογία. Σημαίνει μη αναγνωρισμένα αντικείμενα παρατήρησης, και αυτό δεν αποκλείει ακόμα και φυσικά φαινόμενα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει