Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Huawei παρουσίασε δύο νέες μπαταρίες λιθίου-ιόντων, οι οποίες μπορούν να επαναφορτιστούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η μία μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας φορτίζεται κατά 68% μέσα σε δύο λεπτά, όμως δεν είναι αρκετά μεγάλη για να τροφοδοτήσει ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.

Η δεύτερη μπαταρία, που είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας, φορτίζεται κατά 48% μέσα σε πέντε λεπτά και είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ενέργεια σε ένα smartphone για ομιλία δέκα ωρών, σύμφωνα με το BBC.

Η κινεζική εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι καινοτομικές μπαταρίες της – που προς το παρόν υπάρχουν μόνο σε μορφή πρωτοτύπου- χρησιμοποιούν ετεροάτομα (άτομα των χημικών στοιχείων που μετέχουν στις οργανικές ενώσεις, εκτός από τον άνθρακα και το υδρογόνο), τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα φόρτισης, χωρίς να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Άλλες ερευνητικές ομάδες και εταιρείες αναζητούν εναλλακτικά υλικά, όπως αλουμίνιο και γραφένιο, στη θέση του λιθίου.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.