Στη Silicon Europe Alliance εντάχθηκε ο ελληνικός mi-Cluster

Σημαντική συμφωνία για το ελληνικό οικοσύστημα μικροηλεκτρονικής


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
16:34
29/10/2015
Στη Silicon Europe Alliance εντάχθηκε ο ελληνικός mi-Cluster
loading

Μέλος της πανευρωπαϊκής συμμαχίας Silicon Europe Alliance αποτελεί πλέον ο ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο-μικροηλεκτρονικής mi-Cluster. Η συμμαχία απαρτίζεται από 12 κορυφαία cluster της Ευρώπης, μεταξύ των Philips, NXP Semiconductors, Globalfoundries, Intel, Infineon, STMicroelectronics, Schneider Electric και Thales, ενώ η σχετική συμφωνία υπεγράφη στις αρχές του τρέχοντος μήνα στη Δρέσδη της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Semicon Europa 2015».

Η mi-Cluster χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως συμφωνία-σταθμό για το ελληνικό οικοσύστημα μικροηλεκτρονικής, αφού θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες διεθνοποίησης και δικτύωσης στους ελληνικούς οργανισμούς, τόσο εντός της Ευρώπης, όσο και στις κυριότερες αγορές μικροηλεκτρονικής σε όλο τον κόσμο, μέσω των αποστολών του που έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ, στην Ταϊβάν κ.λπ.

Η εκπροσώπηση του mi-Cluster στη συμμαχία Silicon Europe Alliance γίνεται με τον συντονισμό του Corallia. Αναμένεται να διευκολύνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα ευρωπαϊκά clusters προς το mi-Cluster, καθώς και την προβολή της ελληνικής βιομηχανίας στις παγκόσμιες αγορές για την προσέλκυση πελατών και επενδυτών.

«Η ένταξή μας στο μεγαλύτερο meta-cluster μικροηλεκτρονικής αποτελεί τιμή για εμάς και επισφραγίζει τις προσπάθειες 10 ετών του ελληνικού οικοσυστήματος για την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας παγκόσμιας κλάσης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε διαγράψει μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας διεθνείς συνεργασίες και υποστηρίζοντας τις ενέργειες προσέλκυσης και εδραίωσης διεθνών σχεδιαστικών κέντρων, μεγάλων επιχειρήσεων και startups στη χώρα», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster manager στο Corallia.

Η πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance ξεκίνησε το 2012 με στόχο την εδραίωση μιας κοινής πλατφόρμας για την ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, την ανάδειξη των ισχυρών τεχνολογιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή. Ξεκίνησε με τη συμμετοχή έξι συνεργατικών σχηματισμών (clusters) από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Αυστρία (Silicon Saxony, DSP Valley, High Tech NL, Minalogic, BCS NL, me2c) και στη συνέχεια αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη συμμετοχή ακόμη έξι clusters από την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ελλάδα (Distretto Green & High Tech, MIDAS, GAIA, NMI, SCS Cluster, mi-Cluster).

«Η Ευρώπη μπορεί να επιτύχει ως ισχυρός παίκτης στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας», δήλωσε ο Willy Van Puymbroek της Διεύθυνσης DGConnect της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Διασυνδέοντας clusters και αναπτύσσοντας συνεργασίες στη μικροηλεκτρονική, διαθέτουμε τα μέσα ώστε να ξεχωρίσουμε στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει