Τη σημερινή εποχή, τα ρομπότ εμφανίζονται σε κάθε σχήμα και μέγεθος που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ερευνητές από το ρωσικό πανεπιστήμιο Immanuel Kant κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ρομποτική κατσαρίδα που πράγματι μοιάζει με το έντομο.

Η ομάδα υπό τον Aleksey Belousov προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ρομπότ που όχι μόνο θα έμοιαζε με κατσαρίδα, αλλά θα μιμούνταν κιόλας τις κινήσεις του εντόμου! Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το μεγαλόσωμο είδος Blaberus giganteus, με τα ρομπότ να φτάνουν σε μήκος τα 10 εκατοστά, ενώ μπορούν να σηκώσουν βάρος μέχρι 10 γραμμαρίων.

Όσο για τα χρήση του ρομπότ, αυτή δεν είναι άλλη από κατασκοπική παρακολούθηση, κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον του ρωσικού στρατού!

Η κατσαρίδα-ρομπότ μπορεί να σαρώνει το δωμάτιο και να παρακολουθεί το περιβάλλον γύρω της. Τα μηχανικά αυτά έντομα εξοπλίζονται με διάφορους αισθητήρες και μπορούν να καλύψουν 31 εκατοστά σε ένα δευτερόλεπτο!

Αν και τα σημερινά πρωτότυπα μοντέλα διαθέτουν αυτονομία μόλις 20 λεπτών, στο μέλλον ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά πολύ. insect2 insect3 insect4 insect5