Το ποντίκι (mouse) των ηλεκτρονικών υπολογιστών φαίνεται ότι δεν έχει μέλλον, ο Pranav Mistry έχει καταφέρει να δημιουργήσει το «αόρατο ποντίκι», όπως λέγεται η νέα του εφεύρεση με την οποία μπορεί να δίνει οδηγίες στον υπολογιστή μόνο με το χέρι του!

Ο Pranav Mistry είναι υποψήφιος διδάκτορας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT, και ανήκει στην ομάδα που ασχολείται με το πεδίο Fluid Interfaces, στο τμήμα Media Lab του πανεπιστημίου.

Ο Pranav προσπαθεί με πάθος να ενσωματώσει τον ψηφιακό πληροφοριακό κόσμο στην πραγματικότητα δηλαδή η τεχνολογία να έχει πραγματικές αλληλεπιδράσεις στον κόσμο μας.

Το «αόρατο ποντίκι» του Pranav, χρησιμοποιεί μία υπέρυθρη δέσμη λέιζερ και μία υπέρυθρη κάμερα για να μπορεί να συλλάβει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη αλλά και να μεταφράσει αλλά και να μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές στον υπολογιστή.

Ο χειριστής του υπολογιστή μπορεί πλέον δίνει αόρατα τις εντολές , μετακινώντας απλώς το χέρι του, εντός ορισμένου χώρου, πάνω στην επιφάνεια που συνήθως είχε την θέση του το ποντίκι.

Τα κλικ που κάναμε στο ποντίκι θα γίνονται με κίνηση των δαχτύλων και όλες οι επιλογές μας θα γίνονται παρόμοια με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα με την διαφορά ότι δεν θα υπάρχει το ποντίκι.

Προς το παρόν ο Pranav Mistry δε σχεδιάζει να βγάλει το «αόρατο ποντίκι» στην αγορά, αλλά θα περιμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε αυτή την νέα εφεύρεση που το κόστος της υπολογίζεται σε 20 δολάρια περίπου, κάνοντας την cool συσκευή πολύ προσιτή.

Πηγή: http://apolitistosteki.blogspot.com/