Το iOS 14 είναι εδώ και φέρνει πλήθος νέων χαρακτηριστικών στο mobile λειτουργικό της Apple, μεταξύ αυτών και κάποια που είναι ιδιαιτέρως γνωστά στους χρήστες Android εδώ και αρκετό καιρό.

Πρώτο και καλύτερο, τα widgets της αρχικής οθόνης. Έπειτα από χρόνια και χρόνια που επέμενε στο στατικό home screen, η Apple επιτρέπει στους πελάτες της να προσθέσουν widgets στην αρχική οθόνη. Και τα widgets ήταν μέχρι άλλοτε μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ Android και iOS, μιας και το Android τα έχει ήδη από την πρώτη έκδοσή του.

Από το Android είναι επίσης παρμένο και το καινούριο App Library, αυτό που κάνει η Google δηλαδή με τη λίστα των εφαρμογών στο κινητό, που μπορείς να τις δεις όλες μαζί ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι στο home screen.

Ακόμα και η πιο διακριτική λειτουργία ψηφιακών βοηθών και κλήσεων παρμένα από το Android είναι. Η Siri αποκτά στο iOS 14 ένα μικρό εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης, αντί να την καταλαμβάνει ολόκληρη, με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει το Google Assistant στο Android.

Ακόμα και το ολοκαίνουριο App Clips, που επιτρέπει στον χρήστη να αποκτά πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες μιας εφαρμογής χωρίς να πρέπει να την κατεβάσει όλη, υπάρχει ως χαρακτηριστικό στο Android από το 2017 (με το instant apps).

Και βέβαια τα Apple Maps έρχονται ακόμα πιο κοντά στα Google Maps, ένα μοτίβο που παρατηρούμε εδώ και κάποια χρόνια. Πλέον έχει και οδηγίες ειδικά για ποδηλάτες, κάτι που κάνει η Google από το… 2010.

Αλλά και ένα από τα χαρακτηριστικότερα εργαλεία του Android, το Google Translate, απέκτησε μόλις την Apple εκδοχή του στο iOS 14. Σε πολύ πιο περιορισμένη λειτουργία όμως, έχοντας μόλις 11 υποστηριζόμενες γλώσσες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.