Τύχη βουνό είχαν δύο άνδρες που γλίτωσαν από θαύμα όταν το δικινητήριο αεροσκάφος τους τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να κάνουν αναγκαστική προσθαλάσσωση στον Κόλπο του Μεξικού. Όχι μόνο επέζησαν για να αφηγηθούν την περιπέτειά τους αλλά κατάφεραν και να καταγράψουν την ιστορία τους στην κάμερα του iPad!

Ο 37χρονος Theodore Wright και ο φίλος του Raymond Fosdick ξεκίνησαν από το Βaytown του Τέξας με ένα μικρό αεροσκάφος Baron με στόχο ένα ευχάριστο ταξίδι προς το Sarasota της Φλόριντα.

Έπειτα από δύο ώρες πτήσης το κόκπιτ γέμισε καπνό κι έτσι αναγκάστηκαν να προσθαλασσώσουν το αεροσκάφος.

Εγκαταλείποντας το Baron οι δύο φίλοι πήραν τα απολύτως απαραίτητα: εξοπλισμό διάσωσης και το… iPad.

«Πετούσαμε και ξαφνικά είδαμε λίγο καπνό που συνήθως δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Ενημέρωσα το κέντρο στο Houston πως είχαμε κάποιο πρόβλημα αλλά πριν ολοκληρώσω την ενημέρωση όλο το κόκπιτ είχε γεμίσει καπνό», περιγράφει ο Wright.

«Δεν χάσαμε καθόλου χρόνου, αυτό μας έσωσε. Το ότι αναγνωρίσαμε πως χάναμε το αεροσκάφος ήταν σωτήριο».
Πέφτοντας στη θάλασσα το αεροσκάφος άρχισε να βυθίζεται γρήγορα και οι δύο άνδρες συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν χρόνο να εκτοξευτούν από το κόκπιτ. Ο Fosdick άρπαξε το iPad που βρισκόταν μέσα σε υδατοστεγή θήκη και
βούτηξε στο νερό.

Η κάμερα του iPad κατέγραψε όλα όσα ακολούθησαν.

«Είδαμε ένα αλιευτικό στο ορίζοντα, προσπαθήσαμε να τραβήξουμε την προσοχή του αλλά δεν είμαστε τυχεροί…», λέει στην κάμερα ο Wright.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην όλη ιστορία είναι το πόσο έμειναν μακριά οι δύο άνδρες από τον πανικό και την υστερία.

«Δεν ανησυχούσαμε», λέει ο Wright. «Ξέραμε πως υπήρχαν τρεις συσκευές εντοπισμού θέσης από τις οποίες θα μπορούσαν να μας βρουν. Αλλά όταν δύο αεροσκάφη πέρασαν πάνω μας και δεν μας είδαν, τότε αρχίσαμε να γινόμαστε νευρικοί».

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία εγγραφή γιατί σύντομα θα έχουμε σωθεί» λέει και σβήνει το iPad.
Για καλή τους τύχη πριν πέσει η νύχτα εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από αέρος.

Δείτε τις φωτογραφίες