Έξι χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση σε ημιτελικό Champions League, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται και πάλι αντιμέτωπες (26/4, 22:00) με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Την προηγούμενη φορά ήταν οι Μαδριλενοι που αναδείχθηκαν νικητές στη μεταξύ τους μονομαχία στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού, προτού οι Πολίτες πάρουν τελικά την εκδίκησή τους το 2020, αποκλείοντας τους Ισπανούς από τη φάση των «16».

Και μπορεί δυο χρόνια αργότερα να έχουν αλλάξει πολλά και για τις δυο μεριές, όμως το ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο. Αμφότερες άλλωστε έχουν φροντίσει και με το παραπάνω για να συντηρήσουν τον τίτλο του αμφίρροπου ζευγαριού. Με τις εντυπωσιακές τους πορείες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που είναι και πάλι έτοιμοι να φορέσουν την «πανοπλία» τους και να αναμετρηθούν στο χορτάρι του «Έτιχαντ».

Ενόψει του πρώτου σκέλους των ημιτελικών, ο Πεπ Γκουαρδιόλα στάθηκε στις παγίδες που κρύβει το ραντεβού απέναντι στη Ρεάλ, την οποία παράλληλα δεν δίστασε να φιλοφρονήσει για την πλούσια ιστορία της: «Αν πρέπει να ανταγωνιστούμε την ιστορία τους, δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Μιλάει από μόνο της. Θέλουμε να παίξουμε μαζί τους. Είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πριν από 10 χρόνια δεν θα βρισκόμασταν ποτέ εδώ. Το να φτάσουμε στον τελικό είναι πάντα ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11 και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Η Ρεάλ έχει παίκτες που έχουν βρεθεί σε τέτοια παιχνίδια πολλές φορές στο Champions League. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ, ούτε ο Αντσελότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε τους ημιτελικούς. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στους παίκτες. Θα κάνουν τη διαφορά, και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα. Υπάρχει πάντα ένας νέος στόχος να εκπληρώσω. Με τον σύλλογο, παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Ο κόσμος θα πει αν η αποστολή ολοκληρώθηκε ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε σύνθημα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης, κάνοντας ειδική μνεία στο αμυντικό κομμάτι: «Η πίεση είναι παρόμοια και για τις δυο πλευρές. Για εμάς δεν είναι επιτυχία να φτάσουμε στα ημιτελικά. Η επιτυχία είναι φτάσουμε στον τελικό, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής στην άμυνα. Αύριο το αμυντικό κομμάτι θα παίξει μεγάλο ρόλο. Όταν η Σίτι έχει την μπάλα πρέπει να αμυνθούμε, δεν μπορούμε απλά να τους βλέπουμε την κυκλοφορούν. Αλλά όταν την έχουμε στην κατοχή μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητά μας για να επιτεθούμε».

Σε επίπεδο απουσιών, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ζοάο Κανσέλο που συμπλήρωσε κάρτες και τέθηκε εκτός μάχης, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς και Νέιθαν Ακέ. Στον αντίποδα ο Κάρλο Αντσελότι πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Αλάμπα, Κασεμίρο και Μεντί, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Αζάρ, Μαριάνο και Γιόβιτς.

Πηγή: gazzetta.gr