Ο ψυχολόγος που είχε υπό την εποπτεία του τον Ντιέγκο Μαραντόνα, Κάρλος Ανχελ Ντίαζ, αντέκρουσε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες «υπήρχε σχέδιο» για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», ο οποίος απεβίωσε στο σπίτι του, συνεπεία καρδιακής ανακοπής στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών.

Ο εν λόγω ιατρός, κατέθεσε ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής, που ερευνά την υπόθεση για τον θάνατο του Μαραντόνα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Το αντικείμενο της εργασίας μου, ως ψυχολόγος εθισμού, δεν είχε καμία σχέση ή παρεμβολή για το μοιραίο, που μας πονάει όλους. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε κανένα είδος εγκληματικού σχεδίου για τη δολοφονία του Μαραντόνα, όπως έχει αναφερθεί».

Ο Ντίαζ, είναι το πέμπτο μέλος της ιατρικής ομάδας που κλήθηκε σε αυτό το γραφείο, όπου διεξάγεται έρευνα για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο Μαραντόνα «εγκαταλείφθηκε σε αργό θάνατο, λόγω έλλειψης επαρκούς φροντίδας».

Μαραντόνα: «Προσπαθούσαμε να του επιτρέψουμε να ξεπεράσει επιτέλους τους εθισμούς που τον κακοποίησαν»

Ο 29χρονος ψυχολόγος, διαβεβαίωσε ότι το έργο του είχε ως στόχο να «βοηθήσει» τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1986 και «να προσπαθήσει να του επιτρέψει να ξεπεράσει επιτέλους τους εθισμούς που τον κακοποίησαν για αρκετές δεκαετίες».

 «Αυτός ο στόχος επετεύχθη, πέρα από τον πολύ θλιβερό θάνατο. Υπήρξε καλή ομαδική εργασία. Η επίτευξη αυτής της ανάκαμψης που γνωρίζουμε, ήταν αποτέλεσμα σκληρής εργασίας, η οποία απαιτούσε πολλή προσπάθεια και ο Μαραντόνα ήταν έτοιμος να την κάνει», πρόσθεσε ο Ντίαζ, αιτιολογώντας την απόφαση να μεταφέρει τον διάσημο Αργεντινό σε ένα σπίτι, επειδή «δεν πληρούσε τα κριτήρια για τον αναγκαστικό περιορισμό, σε ένα κέντρο αποκατάστασης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά».

«Ο θάνατος οφείλεται σε ένα κλινικό περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με ένα ψυχολογικό ή ψυχιατρικό ζήτημα», επεσήμανε ο Ντίαζ, ο οποίος ισχυρίσθηκε πως ο Μαραντόνα, όταν πέθανε, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν εμφανίσθηκε δημοσίως για τελευταία φορά στα γενέθλια του στις 30 Οκτωβρίου 2020. Ηταν η ημέρα των τελευταίων γενεθλίων του και ο «Ντιεγκίτο» εμφανίσθηκε για λίγα λεπτά στο γήπεδο της Χιμνάσια Λα Πλάτα, της ομάδας που προπονούσε εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα πάντα, με όσα υποστήριξε ο Ντίαζ, κατά την διάρκεια της θεραπείας, «δεν υπήρχε νόμιμη ή παράνομη χρήση ναρκωτικών» και ο Μαραντόνα είχε «όλες τις ψυχικές του ικανότητες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.