Αφού μελέτησε λεπτομερώς την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, πέντε εβδομάδες από την ημέρα που επέστρεψε στην προεδρία των Καταλανών, ο Ζοάν Λαπόρτα έκανε στον Λιονέλ Μέσι γνωστή την πρόταση, για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αυτό αποκάλυψε το πρόγραμμα «El Món a RAC1», όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καταλωνίας Mundo Deportivo.

Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε οικονομικό επίπεδο τις άλλες προτάσεις που έχει ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός, το σχέδιο του Λαπόρτα είναι να πείσει τον Μέσι, για ένα συμβόλαιο που θα ξεκινήσει με χαμηλότερο μισθό από ό,τι έχει τώρα, αλλά θα αυξάνεται καθώς ανακτάται η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και επίσης, μόλις τελειώσει η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, θα συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα, ως πρεσβευτής της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα προσπαθεί επίσης να πείσει τον Λιονέλ Μέσι, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Ερλινγκ Χάαλαντ, αφού μεταξύ των αιτημάτων του, ο Μέσι έχει καταστήσει σαφές ότι, πέρα από το οικονομικό ζήτημα, επιδιώκει να υπάρχει ένα σημαντικό αθλητικό έργο με υψηλούς στόχους.